Legfrissebb hírek ÚJ

Vigyázat, támad a katonai Maverick!

Vigyázat, támad a katonai Maverick!

Annyira jól sikerült a Can-Am X3-as sportgépe, hogy csak idő kérdése volt, mikor csap le rá a hadászat. Természetesen elkészítették a speciális millitary verzióját, az biztos, nehéz lesz előle menekülni.

Bizony az UTV-nek már csak az a sorsuk, mint a régi klasszikus terepjáróknak, hogy a harcászati világban fontos szerepet töltenek be. Persze manapság a modern hadseregek világában, amikor drónokat alkalmaznak, csak taktikai, összekötő feladatot kapnak, de azért figyelemmel kísérik a gyártókat.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)

Ezúttal az utóbbi idők kétségtelenül legjobban sikerült gépe, a Can-Am Maverick X3-ason volt a sor. A Strike-X BFS III Editiont két cég készítette el, a Franklin Armory és az RP Advanced Mobile Systems. A hivatalos bemutatóra pedig a Las Vegas-i Shot Show-n került sor.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)

Természetesen a legbikább 900 köbcentis 170 lóerős verziót alakították át a Maverick X3-asból, amely mindössze 4,4 másodperc alatt képes 0-ról 100 kilométer/órás sebességre felgyorsulni. A kasztnijához egyébként nem nyúltak hozzá átalakítás szinten, az mindössze terepmintás fényezést kapott.

Persze azért a masszívabb futómű mellett egy rakat telekommunikációs eszköz felkerült a vasra, amely a legvégső esetben drónként, azaz távirányítással is irányítható, de nem ez az elsődleges célja. Természetesen a kézi lőfegyverek sem maradtak le róla, ezzel is felvértezték a Maverick speciális kiadását, amely könnyen lehet, hogy az éles bevetésen is átesik. Jók a terepképességei tökéletes lehet nehezen megközelíthető területek elérésére. Egyébként több Can-Am UTV-t is átdolgozott az RP Advanced Mobile Sytems, így például a sima Mavericket és a Commandert is.