Legfrissebb hírek ÚJ

A Hyundai is villanyos SUV-t készít

A Hyundai is villanyos SUV-t készít

A dél-koreai márka komolyan veszi, hogy követve a trendeket kizöldíti az autópalettáját. Ennek az első zéró emissziós városi terepjáró példánya a Kona EV, amely 2021-ben kerül a piacra.

Nem kell megijedi, hiszen nem szükséges négy esztendőt várni arra, hogy megsasolhassuk a szóban fordó spéci négykerekűt. A prototípust már most meg tudjuk villantani, de a hivatalos bemutatója majd a 2018-as Genfi Autószalonon lesz.
Az új villanyverda a Nissan Juke riválisa lesz a méretét tekintve, erről maga a cég alelnöke Ju Szun-csung számolt be.

Képgaléria megtekintése (2 db kép)

Forrás: Hyundai

– Megvizsgáltuk a vásárlóink igényeit, és úgy találtuk, hogy mindenképpen erősítenünk kell a kisméretű szabadidő-autók frontján – jegyezte meg az főnök. – Azt sem szabad elfelejteni, hogy a manapság már a környezettudatos közlekedés felé fordulnak az emberek, így ezen a téren is lépést kell tartanunk az elvárásaikkal.

Ezért a következő években több elektromos hajtású autót is a piacra dob a Hyundai. A Ioniq már bevált egy másik kategóriában, hasonló sikert remélnek. Izgalmas a projekt, s a bemutatóra tehát már jövőre sor kerül Genfben. Azt pletyka szinten lehet tudni, hogy a Kona EV hatótávolsága nagyjából 400 kilométer lesz.