Legfrissebb hírek ÚJ

Szentségtörés! Mi ez, elektromos Defender?

Szentségtörés! Mi ez, elektromos Defender?

Azt valahogy nagy nehezen megemésztették az összkerekes Land Rover Defender szerelmesei, hogy hatvanhét esztendő után, 2015-ben leállt a hardcore terepjáró gyártása. Ám az már kiverheti a biztosítékot, hogy a tervek szerint, a szavannák meghódítója elektromos autóként térhet vissza. Merthogy a Bollinger erre a szentségtörésre készül...

Persze, csak kinézetben, merthogy a New York-i cég e-terepese eléggé hasonlít a „Védőre”. Ugyanúgy alumínium az alapja, mint az ősrégi LR modellnek, emellett teljesen sík a padlója (az akkumulátorokat alatta helyezték el), roppant egyszerű a beltere.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
Egyszerű
Nem vitték túlzásba a dizájnolást
Forrás: Bollinger

Még júliusban mutatták be a B1 névre keresztelt verziót, amely még zárt SUV volt, ám most már egy platós mutáns is megjelent. Hosszabb a tengelytávja (2,895 milliméter) és nőt is a gép (4,038 mm). A legkülönlegesebb tulajdonsága pedig az az „alagút”, amely végigfut a járművön az elejétől a végéig, így akár egy nagy karácsonyfát is simán lehet vele szállítani.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
Alagút
Akár egy karácsonyfát is simán hazavihetünk vele
Forrás: Bollinger

Saját fejlesztésű villanymotorokat (kettőt) pakoltak bele az amerikaiak, ezek összteljesítménye 360 lóerő (640 Nm), álló helyzetből mindössze 4,5 másodperc alatt 60 kilométer/órás sebességgel repeszt a Defender másolat. A féktárcsákat nem a kerékagyra, hanem a motorok kihajtótengelyére építették.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
Feltűnő
Ha valakinek a forma nem lenne elég érdekes, a színe sem éppen visszafogott
Forrás: Bollinger

A 60 vagy a 100 kWó-s akkumulátorokkal ellátott gép (amelynek terepjáró képességéről nincsenek hírek) hatótávolsága 193 és 322 kilométer között mozog, az akkupakk 45-75 perc alatt fullra feltölthető – ezt a műveletet otthon is végrehajthatjuk, de a lakás hálózatáról már 7-12 órát vesz igénybe.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
Beltér
Hely van bőven, finom vonal már annál kevésbé
Forrás: Bollinger

A két- és négyajtós változat várhatóan 2019-ben jelenik meg, de előrendelést már felvesznek a Bollingernél. Mindössze 1000 dollár, azaz 255 ezer forintnyi összeg befizetése esetén bekerülhetünk a rendszerbe és várhatjuk az értesítést, hogy megépült az elektromos terepesünk. Kis szépséghiba, hogy a hírek szerint brutálisan drága lesz az ál-Defender – cserébe viszont, környezetkímélő.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
Platós
Már pickupként is megrendelhető
Forrás: Bollinger

 

Forrás: youtube