Legfrissebb hírek ÚJ

1,6 milliárdba kerül, de elkelt az összes félelmetes aszfaltszaggató – Videó!

1,6 milliárdba kerül, de elkelt az összes félelmetes aszfaltszaggató – Videó!

Az ereje és a végsebessége nem nőtt, viszont jobban fekszik a kanyarokban, mint eddig. Ez az új összkerekes Lamborghini Chiron szuperautó, a Divo, amelynek ára 5 millió euró (1,6 milliárd forint), vagyis közel kétszer annyi, mint a gyári kiadásnak.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Eszement
A Bugatti Chiron alapárának a duplájáért volt rendelhető a Divo: az ára 1,6 milliárd forintnyi összeg

Az aszfaltpusztítóban maradt a 8 literes, W16-os motor, amely 1500 lóerős. A végsebessége viszont nem éri el és így értelemszerűen nem is haladja meg a 400 kilométer/órát. Korlátozták a tempóját, mégpedig 380 km/ó-ra.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Nem éri el a 400 km/ó-t
A végsebességét szabályozták, vagyis 380 kilométer/óra a toptempója

S, hogy akkor miért kerül ilyen sokba? A tervezők alaposan megdolgozták a karosszériát, aerodinamikailag jobb lett – a kanyarokban. Merthogy az volt a cél, ne az egyenesekben legyen fürgébb. Módosítottak a futóművön, több lett és agresszívabb kialakítású a hűtőnyílás, szélesedtek a szpoilerek, módosult a hátsó diffúzor, de a kormányreakció is jobb.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Falja a kanyarokat
Módosítottak a futóművön, a diffúzoron, a légbeömlőkön

A Divo úgy 35 kilót fogyott a körülbelül 2 tonnás súlyából. Ezt úgy érték el, hogy könnyebb lett az audiorendszere, eltűnt a kesztyűtartó, de a kerekek is kevesebbet nyomnak, ahogy a zajszigetelésből is eltávolítottak valamennyit.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Luxusbeltér
A luxusbelsőből kikerült a kesztyűtartó, összesen 35 kilogrammal nyom kevesebbet az autó, mint a gyári kiadás

Mindössze negyven darab készül belőle – érdekesség, hogy az 1,6 milliárdos kocsiból már mindegyik elkelt. Talán az is vonzóbbá tette, hogy a Nardo tesztpályán 8 másodperccel volt gyorsabb a Divo, mint a gyári kiadás. Hiába, a kanyarokban nagyon odateszi magát.

 

 

Forrás: youtube