Legfrissebb hírek ÚJ

A legyőzhetetlen ünnepi pickup

A legyőzhetetlen ünnepi pickup

Buli van a Toyotánál! Jövőre lesz ötven esztendeje, hogy 1968-ban bemutatták a Hilux első generációját. A figyelemre méltó hosszú „élettartam” megünneplésére Frankfurtban bemutatkozik az Invincible 50, vagyis a legyőzhetetlen 50 elnevezésű összkerekes pickup, emléket állítva az ősmodellnek.

Buli van a Toyotánál! Jövőre lesz ötven esztendeje, hogy 1968-ban bemutatták a Hilux első generációját. A figyelemre méltó hosszú „élettartam” megünneplésére Frankfurtban bemutatkozik az Invincible 50, vagyis a Legyőzhetetlen 50 elnevezésű összkerekes pickup, emléket állítva az ősmodellnek.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Különleges festés
Nem tucatjárgányról van szó, könnyen kitűnik a tömegből
Forrás: Toyota

Jelenleg a nyolcadik sorozat koptatja a világ aszfaltútjait és porol a földes részeken. A jelenleg 5,335 méter hosszú, 1,855 m széles, 1,82 m magas, 3,085 m tengelytávú platós első szériáját 1968-ban kezdték el értékesíteni Japánban, egy évvel később mutatkozott be Európában, s azóta 18 millió darabot adtak el belőle a világ 180 országában.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Az első
A Toyota Hilux 1968-ban jelent meg a japán piacon - 18 millió darabot adtak el a platósból közel 50 év alatt
Forrás: Toyota

Az Invincible 50 a kettős felhasználású vásárlók igényeit próbálja kielégíteni. Az 1 tonna elcipelésére alkalmas pickup ugyanis munkagépként, de családi szabadidő-autóként is megállja a helyét. A Tooyta célja, hogy megmutassa, hogyan lehet a Hiluxot munkára fogni, de közben „játékra” alkalmassá is tenni.
A duplafülkés kisteherkocsi elkülönül a nyolcadik sorozat darabjaitól, mivel különleges grafikai megoldásokkal díszítették, az ezüstös-szürke festéséhez pedig remekül illik a fekete kerékív, a platón található bukócső és a robusztus küszöb.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Felülnézet
Mindegy, honnan nézzük, dögös a platós
Forrás: Toyota

Speckó, 18 hüvelykes matt fekete színű ötvözetből készültek a kerekek, amelyeken BF Goodrich All Terrain abroncsok feszülnek.

 

 

Forrás: Toyota