Legfrissebb hírek ÚJ

Ezek a Jeep, a Fiat, az Alfa, a Ram, a Dodge, a Chrysler újdonságai

Ezek a Jeep, a Fiat, az Alfa, a Ram, a Dodge, a Chrysler újdonságai

A Fiat Chrysler Automobiles komoly összkerekes felhozatallal készült a miami autóshow-ra (október 16-24.). Vadonatúj Jeep, Fiat, Alfa Romeo, Dodge, Chrysler és Ram is szerepel az FCA kínálatában, amelyek legtöbbje hamarosan Európában is megvásárolható lesz.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Jeep Wrangler 4xe
375 lóerős, az elektromos hatótávja 34 kilométer

Kezdjük a Jeep márkával, amely a szabadidő aktív eltöltésére alkalmas járműveit mutatja be, beleértve a vadonatúj, 2021-es Grand Cherokee L-t és a 2021-es Wrangler 4xe-t. Ami a Grand Cherokee L-t illeti, 10 hüvelykes digitális képernyővel, Uconnect 5 rendszerrel, vezeték nélküli Apple CarPlay és Android Auto funkcióval, head-up kijelzővel, digitális visszapillantó tükörrel, hátsó ülést figyelő kamerával és prémium, 19 hangszóró McIntosh hangrendszerrel érkezik. Sőt, több mint 110 fejlett biztonsági funkcióval rendelkezik. A Wrangler 4xe plug-in hibrid változat 375 lóerős, a teljesen elektromos hatótávja 34 kilométer.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Jeep Grand Cherokee L
Eképesztő kényelem és biztonság

Wagoneert és a Grand Wagoneert. A cég megpróbálja meggyőzni az érdeklődőket, hogy a Jeep is képes abszolút prémium terméket kínálni. Vagyis a modellek diófa díszítéssel, Palermo bőrborítással, bőrös műszerfallal is elérhetőek. És még egy érdekesség: a 2022-es modellévjáratú Wagoneerben 5,7 literes, enyhe hibrid, V8-as motor dolgozik 392 lóerős csúcsteljesítménnyel, míg a 2022-es Grand Wagoneerben 6,4 literes, 471 LE-s, V8-as aggregát munkákodik.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Jeep Wagoneert és a Grand Wagoneer
A Wagoneerbe 5,7 literes, enyhe hibrid, 392 lóerős V8-as motort pakoltak, míg a Grand Wagoneerben 6,4 literes, 471 LE-s, V8-as technika dühöng

Az Alfa Romeo és a Fiat is igyekszik növelni a rajongótáborát. Az Alfa a Stelviót turbózta fel új differenciálművel, kipufogórendszerrel és modernebb, minőségibb utastérrel. A Fiat pedig bemutatta a 2022-es 500X crossovert, mégpedig 1,3 literes turbófeltöltős, négyhengeres motorral, kilencfokozatú automata sebességváltóval és frissített összkerekes rendszerrel.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Alfa Romeo Stelvio
Új differenciálművet és kipufogórendszert, valamint minőségibb belteret kapott

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Fiat 500X
Vadonatúj 1,3 literes motort rejt az eleje, az aggregáthoz kilenfokozatú váltó kapcsolódik

Mivel a nagy családi autók ugyancsak népszerűek az Egyesült Államokban, a Chrysler Pacifica és a Pacifica Hybrid is kelendő lehet a jövőben. Utóbbi hatótávolsága környezetkímélő üzemmódban 48 kilométer, míg egy tankolással akár 800 km is megtehető vele.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Chrysler Pacifica Hybrid
A családi autó villanyos hatótávja 48 kilométer, egy telitankkal 800 km megtételére képes

Kiállította a vállalat a vadonatúj Dodge Durangót. Az SRT Hellcat változata 710 lovas, vagyis elképesztő erő tombol a 6,2 literes, kompresszoros, HEMI V8-as motorjában. A Ram ugyancsak megjelent az eseményen és természetesen a vadállat pickuppal, az 1500 TRX-szel jelentkezett. Ugyanaz a HEMI van benne, mint a Durangóban, de a 710 helyett „csak” 702 pacival. Ennek ellenére a TRX 4,5 másodperc alatt eléri el álló helyzetből a 100 kilométer/órás sebességet.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Dodge Durang SRT Hellcat
A 6,2 literes, kompresszoros, V8-as motorból 710 tagú ménest csalogattak elő

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Ram 1500 TRX
Ugyanaz a veszedelem motor van benne, mint a Durangóban: egészen elképesztő, de a 4x4-es pickup 702 LE-s