Legfrissebb hírek ÚJ

Komoly fejlesztést kap a Lada Niva

Komoly fejlesztést kap a Lada Niva

A kényelmi funkció jelentősen javul a gyártó tervei szerint. Az új orosz csoda 2020-ban jelenik majd meg a piacon, bizonyára sokan örülnek ennek.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Lada

A Renault vette meg a Ladát gyártó AvtoVAZ-t és úgy tűnik, komoly tervei vannak a franciáknak a Nivával. Olyannyira, hogy a szintén a cégcsoporthoz tartozó és az off roadozásban komoly tapasztalatokkal rendelkező Nissan és Mitsubishi is besegít a fejlesztésbe.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Lada

A futóművet és az összkerékhajtást is áthangszerelték kissé. Az olyan gyermekbetegségeket próbálták kiküszöbölni, mint például hogy a Niva legutóbbi generációjával nem lehetett egyenesen menni, mindig korrigálni kellett menet közben. A pontos részletek azonban egyelőre nem szivárogtak ki.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Lada

Viszont ennél is fontosabb volt a kényelmi funkciók bővítése. Így a 2020-as Lada Nivában már új  a műszerfal, egy mini LCD kijelzővel, a közékonzolon pedig két elektromos töltőcsatlakozó található. Persze infotainment nincsen, de az talán illúzióromboló is lenne. A klímarendszert kicserélték egy ütősebbre, vannak pohártartók és felárért fűthetőek az első ülések, a hátsókra pedig fejtámlákat raktak. És a hangszigetelés is javult.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Lada

Ami jó hír, hogy a dizájn nem változik, sőt kifejezetten kérhető egy 1970-es retró verzió, a klasszikus krómozásokkal. A motortérben egy négyhengeres 1,7 literes benzines egység dörömböl és az összkerekes hajtásláncban ötsebességes kézi váltó dolgozik, a csúcsteljesítménye 83 lóerő a maximális nyomaték 129 newtonméter. A 2020-as Lada Niva alapára 3,9 millió forint.