Legfrissebb hírek ÚJ

Retró kiadás készült a Suzuki Jimnyből

Retró kiadás készült a Suzuki Jimnyből

Ausztráliában hozták össze a különleges kiadást, amely a típus rajongói számára minden bizonnyal igazi csemege lesz. Kár, hogy hozzánk nem jut el.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Suzuki

A Suzuki közölte, hogy mindössze 300 darabot gyárt a retró ihletésű Jimnyből. A vállalat ausztrál weboldalán négy színváltozat látható, köztük zöld, fehér, szürke és fekete, amelyeket piros és narancssárga grafika és piros sárvédők hangsúlyoznak. A megjelenést klasszikus matricák teszik teljessé.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Suzuki

A Heritage Edition ugyanazt az 1,5 literes négyhengeres motort kapja, mint a normál Jimny és Jimny Lite, amely körülbelül 100 lóerőt ad le. Kizárólag ötfokozatú kézi váltóval szerelik. A mini vasat az ultrakompakt mérete, rövid tengelytávja és szinte nem is létező első és hátsó túlnyúlásai meglepően jó terepjáróvá teszik.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Suzuki

A Heritage Edition a GLX felszereltségre épül, a luxusváltozatra, ha lehet ezt annak nevezni. A központi egység hét hüvelykes érintőképernyőt kapott Apple CarPlay-jel és Android Auto rendszerrel, navigációval. A LED-es fényszórókat, tolatókamerát, ködlámpákat és még néhány fejlett vezetői segédeszközt sem spórolták ki a csomagból.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Suzuki

Bár a Jimny Heritage Edition számos opcióval és kiegészítővel fejleszthető. Kínálnak ohzzá haspáncélt, rakodófelszereléseket, prémium hangszórókat, sőt, még 15 colos felnikészletet is. Az ár 33 490 ausztrál dollártól, azaz 8 forinttól indul, ami nem sokkal több, mint az alap Jimnyé. A fehér azonban az egyetlen széria fényezési szín, így a szerencsés vásárlóknak 695 dolláros (168 ezer Ft-os) felárat kell kifizetniük a többi árnyalat valamelyikéért.