Legfrissebb hírek ÚJ

Felpörgették a Honda sportos quadját

Felpörgették a Honda sportos quadját

A TRX250X Project furcsa szerzet, hiszen a kis kategóriában nyújtja a hardcore csapatás élményét. Ennek érdekében minden téren rengeteget dolgoztak rajta, hogy extrém körülmények között is helytálljon.


Forrás: Honda

Elsősorban arra kellett felkészíteni, hogy ha a szokásos erdei utakról lemerészkednek vele, akkor bizony olyan terepakadályok is jöhetnek, amelyeket telibe verve gallyra mehet a műszaki egység. Ezért az atv.com amerikai szakportál csapata masszív haspáncélt pattintott fel alulra, amely óvja a cuccot.


Forrás: Honda

Természetesen a súlynövekedés és a keményebb terep miatt jobb, ha masszívabb a teljesítmény. Így némi okosítással és egy profi kipufogórendszerrel sikerült a 22 lóerős maximális teljesítményt 40 fölé tornázni. Így aztán tényleg jól húz a 229 köbcentis egyhengeres négyütemű egység.


Forrás: Honda

Mivel nagyobb lett a nyomatéka a Honda TRX250X Projectnek, ezért a futóművét is át kellett hangszerelni. Két hüvelykkel szélesebb A-karokat raktak be a felfüggesztésbe. Így stabilabb, kevésbé borulékony a quad, ugyanakkor alig romlott a kormányozhatóság.


Forrás: Honda

Ezen kívül még néhány off roados cuccot is kapott a kis vas, például a lábtartót masszív acélcsőre cserélték, így az ugratásoknál sem kell tartani a töréstől és a pilóta sérülésétől. A világítást is erősebbre cserélték, valamint a lengéscsillapítókba az Elka profi alkatrészei kerültek.