Legfrissebb hírek ÚJ

Megújult a hatkerekű Can-Am

Megújult a hatkerekű Can-Am

A Can-Am alaposan kitett magáért, ami az újításokat illetni, hiszen tovább fejlesztette a saját platós kisteherautóját, amelyet 2017-ben készített az Outlander XT-ből.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Can-Am

Felfrissül a főként haszongépjárműként, gazdaságokban, erdészetekben használt ATV. A Can-Am népszerű 6x6-os modelljéből ugyanis két verzió: XT 1000-res és XT 650-es is megújult. Elsőként a csúcskategóriás járgányt mutatták be, amely egy 85 lóerős 976 köbcentis folyadékhűtéses Rotax V-Twin motorral lesz szerelve.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Can-Am

A CVT-váltót is fejlesztették, s természetesen váltogatni lehet, hogy front- vagy összkerékhajtással akarunk haladni, sőt 4x6-ot is lehet választani. Az első differenciál automatikusan, de akár manuálisan is zárható. Az ígéret szerint alacsonyabb fordulatszámnál is jobban húz a hatkerekű, és nagyjából 350 kilót lehet cipelni, 750 kg-t pedig vontatni.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Can-Am

Az elektronika is erős, mivel a fékerőt, valamint a kormányrásegítést is lehet szabályozni. Mindkettőből három féle funkció van, be lehet állítani a vezetési stílusnak és a terepviszonyoknak megfelelően. A 20,5 literes üzemanyagtartály pedig hosszú túrákat engedélyez. Menő lett.