Legfrissebb hírek ÚJ

94 milliós guruló otthon a hosszabb kiruccanásokhoz – Galéria és Videó!

94 milliós guruló otthon a hosszabb kiruccanásokhoz – Galéria és Videó!

Az Egyesült Államokban épült lakóautók, lakóbuszok és lakókamionok messze földön híresek, de érdemes szétnézni például Nagy-Britanniában is. Az RS Motorhomes nevű cég RS Endeavour összkerekes guruló háza például ínyenceknek való alkotás – ennek megfelelően a kezdőár nem kevés, 219000 font, vagyis körülbelül 94 millió forint.

Képgaléria megtekintése (17 db kép)
Lenyűgöző
Nagy, tágas terület, extra kényelem
Forrás: RS Motorhomes

Az egyesült királyságbeli csapat egy családi tulajdonban lévő lakóautó-gyártó vállalkozás, amely több mint 35 éve működik, sőt virágzik. A luxusra, a kényelemre, a stílusra és a maximális felszereltségre összpontosít, ezekre helyezi a hangsúlyt, s nem titkoltan a vastagabb pénztárcájú ügyfelek igényeit igyekszik kielégíteni.

Képgaléria megtekintése (17 db kép)
Családi kivitel
Akár hét ember elszállásolására is alkalmas
Forrás: RS Motorhomes

A 2019-es modellévjáratú, de továbbfejlesztett RS Endeavour alapköltsége közel 100 millió forintnyi összeg, s bár értelemszerűen nem ez a legkedvezőbb árú lakóautó a manufaktúránál, de ha telik rá, érdemes megfontolni a megvásárlását. Mert benne van minden, ami egy tipikus otthonba kell, sőt, talán egy kicsit több is.

Képgaléria megtekintése (17 db kép)
Háló
Ekkora ágyon azért kényelmesen lehet pihenni, aludni
Forrás: RS Motorhomes

Körülbelül 50 szakember dolgozik azon, hogy az összes apró tömítés, szegecs, csavar, szigetelés a helyére kerüljön. A 4x4-es Iveco Daily alvázra épülő konstrukció hossza 9,1 méter, a szélessége 2,4 m, a magassága 3,4 m. Igen, határozottan méretes gépről van szó. Összességében a 7,2 tonna össztömegű és a 10,5 tonna maximális terhelhetőségű modell könnyedén vontathat utánfutót vagy akár egy másik járművet is.

Az RS Endeavour több változatban kapható, például hét vendég elszállásolására is alkalmas lehet. Noha elsőre, vagy éppen külsőre nem mutat sokat, kivéve a számtalan tárolónyílást, beleértve a hátsó 3500 literes garázst, de hozzáadható napellenző, napelemkészletek, külső zuhanyzó vagy éppen grillezéshez alkalmas hely.

Képgaléria megtekintése (17 db kép)
Komfortos
Minden igényt kielégít és rendkívül jól felszerelt a konyha
Forrás: RS Motorhomes

Lehetőséget kínál a leendő tulajdonosoknak, hogy ízlésük szerint alakítsák ki a belső tereket – a szövet- és a bőrválaszték rendkívül széles skálán mozog, ahogy az építőanyagok sora, a fától a kompozitokig. Plusz van benne vízradiátoros fűtési rendszer, padlófűtés, három darab 100 amperes akkumulátort, 3000 wattos inverter, 2,6 kW-os elektromos indítógenerátor és 400 liter édesvíz tartály.

A belterében egy teljes felszereltségű konyha található négy gázégővel, sütővel, grillezővel és mikrohullámú sütővel. Az elszívó eltávolítja a kellemetlen szagokat, míg a teljes méretű zuhany toalettel és mosdóval van felszerelve. A lakóautó hátuljában található a hálószoba, lehet kérni queen- vagy ikerággyal, gardróbszekrényekkel – a választott konfiguráció befolyásolhatja a mellékhelyiség, a konyha és az étkező elrendezését.

Képgaléria megtekintése (17 db kép)
Komoly méret
Több mint 9 méter hosszú, 2,4 méter széles és 3,4 méter magas
Forrás: RS Motorhomes

 

Forrás: youtube