Legfrissebb hírek ÚJ

Ausztrália extrém off roados zarándokhelye – Videók!

Ausztrália extrém off roados zarándokhelye – Videók!

A helyszín Ausztrália, az off roados kirándulások helyi szerelmeseinek szentélye, a Bridle Track. Hardcore terepjárás 4x4-es autókkal. Most olyan kisfilmeket mutatunk, amelyek szereplői tényleg komolyan vették a jelmondatok: „Irány a természet meghódítása”. Járhatatlan utak, természeti akadályok, kőkemény küzdelem.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)
Figyelmeztetés
Jobb, ha az ember odafigyel a szabály(ozás)okra

Képgaléria megtekintése (3 db kép)
Akadály
Bizony nem ritka, hogy a leomló szikladarabok miatt járhatatlanná válnak az utak

Képgaléria megtekintése (3 db kép)
Sárfürdő
Ha elfogy az út, akkor dagonyázni kell

A Bridle Track egy izgalmas „4WD pálya” Hill Endben, az ausztráliai Új-Dél-Wales államban, az egykori aranybányász városban. Sokan keresik fel a környéket, de minden kalandvágyónak a figyelmét felhívják, hogy ésszel vágjon neki a körülbelül 60 kilométeres távnak. Néhány meredekebb szakaszán rendkívüli körültekintésre van szükség.

Festői tájon vezet az út, de a látszat csal, mert aki nem figyel, az könnyen fennakadhat a természeti akadályokon, a köveken, a sziklákon vagy éppen a fák gyökerein, de a trepnire és az ásóra is szükség lehet a laza, homokos talajon. A por is problémát jelenthet, ezért, akik csoportosan próbálkoznak, jobb, ha kellő távolságot hagynak egymás mögött. Ha pedig esik, akkor az útfelület inkább csúszóssá válik, nem pedig mocsarassá.

Nem nagyon vannak védőkorlátok, úgyhogy fennáll a veszélye, hogy valaki belecsúszik az út menti szakadékba, de a lehulló sziklák is veszélyt jelenthetenek. Az esőzések miatt kisebb patakok alakulhatnak ki, így a vendégek gyakorolhatják a vízátkelést is. Mindenféleképpen érdemes pótkereket tenni az autóba, mert bizony a defekt simán elképzelhető. Van a Bridle Tracknak olyan keskeny része, ahol tilos megállni, a kanyarban muszáj kürtölni, dudálni, ha pedig szembe jön valaki, könnyen előfordulhat, hogy valamelyik fél tolatni kényszerül.

 

Forrás: youtube