Legfrissebb hírek ÚJ

Batu 535: kényelmes élet a barátságtalan helyeken – Galéria és Videók!

Batu 535: kényelmes élet a barátságtalan helyeken – Galéria és Videók!

Kalandorok, figyelem! Extrém terepen is használható mobillakás Törökországból. Az off road és expedíciós járműveket építő Crawler megalkotta a Batu 535 Expedition Trailert, az utánfutó kényelmes, komfortos életet garantál a senki földjén, a civilizációtól távol eső, kietlen helyeken.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Strapabíró
A nehéz terepen is vígan elboldogul, biztonságos a műutak melletti területeken
Forrás: Crawler

Általános vélekedés az expedíciós járművekről, hogy segítenek az életben maradásban a bolygó legextrémebb területein. Nos, a Batu 535 pontosan az a modell, amelyet maga mögött szeretne tudni az ember, ha például a Dakaron vesz részt, de jól jöhet egy afrikai vagy éppen egy hegyi túra alkalmával.

A Crawler alumínium testet kínál a szerkezethez, galvanizált horganyzott bevonattal. Akár független felfüggesztéssel, légrugózással, dupla lengéscsillapítóval és kettős tengellyel van ellátva. A súlya 1730 kilogramm, a teljes terhelhetősége 3813 kg, a hossza 735 centiméter, a szélessége 205 cm.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Praktikus
Négy embernek kínál kényelmes lakást
Forrás: Crawler

A családi kialakítású, négy személy alvóhelyét biztosító lakókocsi belső és külső konyhával van ellátva, vagyis, ha megfelelő az időjárás, a „kemping” felszerelés segítségével a szabadban is fűzhetünk.

Alap az elektromos és a vízvezeték rendszer, de például rovarhálóval is el van látva. Számtalan szekrény, polc és tároló segít elrejteni a felszerelést, de például nagyon komoly kültéri világítás is jár hozzá, hogy éjszaka, amikor csak a Hold fénye mutat irányt, biztonságban érezhessük magunkat. Victron akkumulátor, intelligens töltő, több konnektor mellett opcionálisan akár 325 wattos napelemszett is rendelhető hozzá.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Hosszabb kiruccanásokhoz
Zuhanyzó, WC, mosdó, abszolút komfortos
Forrás: Crawler

A konyhában háromégős tűzhely, 152 literes hűtőszekrény, krómozott, könnyen mosható, tisztítható munkalap, hideg és meleg víz, 136 literes édesvíz tartály, plusz Truma Combi levegő- és vízmelegítő található. Az alváshoz egy nagy hálószoba áll rendelkezésre az utánfutó elején, a bejárati ajtónál pedig egy összecsukható emeletes fekvőhely található.

S, hogy mindez mennyiért? Az alapkiadás ára 76,347 dollár (23,6 millió forint), de természetesen a személyre szabott Batu 535 jóval drágább. Például fegyver-, horgászbot- és kerékpár tartóval, napelemes készlettel, 4 méteres napellenzővel, fagyálló vízrendszerrel, állítható légrugózással 84,250 dollárért (26,1 millió Ft-ért) lehet megkaparintani.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Tartozék
A terepbicajnak is jut rajta hely
Forrás: Crawler

 

Forrás: youtube