Legfrissebb hírek ÚJ

Ez aztán a lakóautó, még kád is van a fürdőszobában – Videó!

Ez aztán a lakóautó, még kád is van a fürdőszobában – Videó!

A 2020-ban berobbant koronavírus-járvány, az egészségügyi válság, az egésszel járó megszorítások, korlátozások miatt megnőtt az egyénileg szervezett, családi, baráti (lakó)autós kiruccanások száma az elmúlt esztendőkben. A mostani történet főszereplője a három alkotó mellett egy összkerekes Toyota ToyoAce 4WD teherautó, amelyből guruló mobilotthon lett. Ráadásul nem is akármilyen…

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Elképesztő
Van itt minden, mint a búcsúban...

A japánok híresek arról, hogy képesek a rendelkezésre álló hely, terület minden centiméterét maximalizálni. Számtalan kompakt felépítményű jármű készült már az ázsiai országban – amit most megmutatunk, cseppet sem hétköznapi, hiszen a fürdőszobájában még kád is van! A kétszintes, átalakítható Toyota ToyoAce teljesen kézzel készített.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Konyha
Akár két ember is dolgozhat egyszerre

Az ötlet 1998-ban született, amikor középiskolát végzett három barát úgy döntött, bejárja Japánt. Körülbelül két évbe telt, mire megalkották a fiatalok a speciális lakóautót. Az alapot egy ütött-kopott, a nyolcvanas évek közepén gyártott Toyota ToyoAce modell adta. Az eredmény viszont lenyűgöző lett: hidraulika segítségével szétnyitható a mobillakás.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Elismerésre méltó
A három, középiskolát befejező fiatal remek munkát végzett

A második emeleten található egy japán stílusú hálószoba, teljes méretű ablakkal és tetőablakkal. A lépcsőn át megközelíthető helyiségen kívül van nappali, étkező, teljesen felszerelt konyha és egy fürdőszoba káddal. A konyhában van mosogató, gáztűzhely, vízmelegítő és rizsfőző: elég tágas ahhoz, hogy két ember dolgozhasson egymás mellett. A „tornác” oldalt is kihajtható, így a rendelkezésre álló tér tovább bővíthető.

A lakóautó acél vázra erősített rétegelt lemezekből készült. Menet közben mindössze 3 méter magas és Japán legszűkebb utcáiban is elfér. A Japanese Nostalgic Car szerint az apró, átalakítható lakóautót 2008-ban már 5500 dollárért, vagyis körülbelül 2,1 millió forintért kínálták eladásra, azóta viszont nem hallani róla...

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Rendbe kellett hozni
Az eredeti Toyota ToyoAce, amelyből a lakójármű készült

 

Forrás: youtube