Legfrissebb hírek ÚJ

Mintha az űrből jött volna: sci-fi dizájnú off road lakóautó-utánfutó – Galéria és Videó!

Mintha az űrből jött volna: sci-fi dizájnú off road lakóautó-utánfutó – Galéria és Videó!

Ha egy összkerekes terepgéppel, mondjuk egy Tesla Cybertruckkal szeretné felfedezni a világot, kalandokra, élményekre vágyik, s mindeközben nem puccos szállodákban hajtaná álomra a fejét, akkor a Polydrops P17X Explorert önnek találták ki. Az off road lakóautó-utánfutó legalább olyan futurisztikus, mint maga az elektromos pickup.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Off roader
A műutak melletti világban, a nehéz terepen is simán elboldogul

A terepen is elboldoguló pótkocsik egyre népszerűbbek világszerte, és ennek jó oka van. Nagyszerűen kiegészítik az utazási arzenált, a felszerelést. Az otthon kényelmét biztosítják és rengeteg helyet kínálnak, ráadásul sokkal könnyebb kezelni, mint egy nagy, csúcskategóriás lakóautót vagy kamiont.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Ebédidő
Jól felszerelt konyha is jár hozzá

A Polydrops története akkor kezdődött, amikor a cég alapítója úgy döntött, létrehoz egy saját hordozható lakást, amellyel szinte bárhová utazhat, ahová csak vágyik. 2017-ben építette meg az utánfutó első prototípusát, amikor még építészhallgató volt. A jármű 308 kilogrammot nyomott. Felesége kis négyhengeres autójával párosította és körülbelül egy évig használta. Ám utazás közben észrevette, hogy a trailer iránti érdeklődés hatalmas, s belefogott a fejlesztésébe. Az első szögletes Polydrop pótkocsit 2019-ben mutatták be, és akkoriban nagy figyelmet kapott.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Mobilzuhany
Felfrissülés, akár a sivatagban

Az esztendők során a trailerből számos variáció készült, köztük a P17A névre keresztelt verzió. A manufaktúra azonban most úgy döntött, megépít valamit, ami páratlanul sokoldalú élményt nyújthat. Így született meg a P17X Explorer.

Az utánfutó néhány alapvető ötletet örökölt a P17A-tól: ugyanaz az aerodinamikus, furcsa profil, és a szigetelés, utóbbi lehetővé teszi, hogy az évszaktól függetlenül mindegyik hónapban használni lehessen, benntartsa a meleget, vagy éppen a hideget. Az elődjéhez képest azonban a P17X-et a zord terepek meghódítására tervezték. A 4,1 méter hosszú szerkezet 29-es terep gumiabroncsokon gurul, ráadásul komoly hasmagassággal is rendelkezik, a sérülékeny részeit pedig védőborítással látták el.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Feltűnő
Egészen elképesztő a dizájn, mintha nem a Földön építették volna

A sirályszárny-stílusú ajtók kinyitásakor pedig tágas kabin fogadja a túrázókat. Az aktuális évszakhoz igazítva fűtéssel és légkondicionálóval is ellátták, de van kihúzható konyhai rendszer benne, amely rendkívül praktikus, hiszen ha nincs rá szükség, eltüntethető és így helyet takaríthatunk meg.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Menedék
Védelem a napsütés vagy éppen az eső ellen

S, ha már a főzésnél tartunk, a konyhában minden megtalálható, amire szükség van. Az indukciós tűzhelytől a 23 literes víztartállyal ellátott mosogatón át a hűtőszekrényig, a fagyasztóig. A tetőcsomagtartóra pedig zuhanyzót szereltek, körülbelül 15 literes tartállyal. A pótkocsi napellenzővel is rendelkezik, amely árnyékot nyújt a hőségben vagy éppen védelmet az eső ellen.

A felszereltségébe Bluetooth hangszórók, két USB-port, 110 V-os aljzat, LED-es világítás is tartozik – az eszközöket a padlóba integrált LiFePO4 akkumulátorok és az inverter/töltő „táplálja”. A tetejére továbbá 260 wattos napelemeket is szereltek, amelyek célja, hogy csökkentsék az offroader hajtásláncának terhelését, és több napos hálózaton kívüli életet biztosítsanak. A már előrendelhető, s minden bizonnyal a jövő nyáron átvehető Polydrops P17X Expedition kezdőára 34990 dollár, azaz körülbelül 11 millió forint.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Megkérik az árát
Mobilotthon a senki földjén, úgy 11 millió forintnyi összegért

 

Forrás: youtube