Legfrissebb hírek ÚJ

Sivatagi segítség: 1961-es Chevrolet menti a bajba kerülteket – Videó!

Sivatagi segítség: 1961-es Chevrolet menti a bajba kerülteket – Videó!

Nyár van, az Egyesült Államokban a lakóautók szerelmesei ilyenkor felpezsdülnek. Élvezik az életet, a természet által kitaposott, akár off roados utakon járják az országot. Igen ám, csakhogy a terepen való utazás nem mindenkinek való, az idilli zötykölődés közben könnyen eltévedhet az ember, vagy elakadhat a jármű a senki földjén. Persze, van segítség, mégpedig egy 1961-es, összkerekes Chevrolet Corvair Recovery Truck Rescue képében.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Bajba jutott
Egy homokba ragadt, lakókocsit húzó Ford pickupot kellett megmenteni

A Matt’s Off-Road Recovery arra specializálódott, hogy kiszabadítsa a terepen nehéz helyzetbe került embereket. Mivel irodáik a Sand Hollow State Park (egy állami park, Utahban, 1332 hektáros víztározóval és szabadidős területtel) közelében vannak, gyakran körbejárnak, hogy ingyenesen segítsenek a bennrekedt látogatókon.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Brutális
Az 1961-es, speciális Chevrolet Corvair egy teherautó alvázára épült, Dana tengelyeket és hatalmas abroncsokat kapott

A Sand Hollow State Parkba az állam és az ország minden részéről érkeznek kirándulók, a meleg vizű víztározó, a homokos strand, a vörös szikla és a sok homokképződmény bizony nagyon vonzó. Ideális kempinglehetőségek vannak a területen, különösen, ha terepgéppel vagy akár csónakkal rendelkezik az ember.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Pech
A kirándulók imádják a Utahban található Sand Hollow State Parkot, rengetegen fordulnak meg ott nyáron, s bizony van, aki elakad vagy éppen eltéved

A Matt’s Off-Road Recovery hívást kapott, hogy mentsenek meg egy teherautót, amely egy homokba ragadt pótkocsit vontat. Miután könnyedén kihúzott egy Nissan Kickset egy sekély homokos ösvényről a csapat, ez azért nehezebb feladatnak ígérkezett. Ám a srácoknak van egy titkos fegyvere. Megemelt hasmagasságú, átépített, off roadosított, 1961-es Chevrolet Corvair terepjáró mentőjármű.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Mentés
Ezzel a Chevyvel tényleg nincs lehetetlen

A 61-es Corvair alapból egy haszontalan szállítókocsi lenne, de a csapat tagjai egy teherautó alvázára pakolták a Chevyt, az autó elejébe pedig 5,3 literes, V8-as, több mint 300 lóerős és 450 Newtonméter topnyomatékot leadó motort tettek. A 4x4-es gép előre és hátulra is Dana (60-as és 70-es) tengelyeket kapott, hatalmas keréktárcsákkal és gumiabroncsokkal.

 

Forrás: youtube