Legfrissebb hírek ÚJ

Úszó sátor horgászoknak, túrázóknak – Galéria és Videó!

Úszó sátor horgászoknak, túrázóknak – Galéria és Videó!

Felfújható sátor, amelyet vízre is lehet rakni, vagyis a benne helyet foglalók akár ringatózva is álomba szenderülhetnek. Az ohiói székhelyű SmithFly halászfelszereléseket gyártó manufaktúra Shoal Tent nevű találmánya 2000 dollárba, vagyis körülbelül 850 ezer forintba kerül.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Összecsomagolható
Kis helyen elfér, a súlya 75 kilogramm

Az alapötletet az adta, miképpen segítsenek a horgászoknak, hogy a lehető leghamarabb eljussanak a jó fogással kecsegtető helyre. Tehát, lehet a helyszínen aludni, nem kell hazasietni, s akár az is megoldható, hogy bent, a nádas közepén térjen nyugovóra az ember.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Mobil
Könnyen elköltöztethető egyik helyről a másikra

Amolyan felfújható tutajként funkcionál a sátor, több felnőttnek is jut hely benne. Többrétegű, víz- és porálló az úszó hálószoba – persze jobb, ha kiköti az ember, mert különben elsodródhat és ébredéskor azon veszi észre magát, hogy azt sem tudja, hol van éppen. Bevethető lagúnákban, tavakon, patakokon és folyókon is.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Védelem
Természetesen vízálló, többrétegű, s megvédi a benne tartózkodókat az erős széltől is

A SmithFly-nl azt mondják, a Föld felszínének több mint 70 százaléka víz, ezen az érvelésen alapulva könnyebb a vízen helyet foglalni...
„A világ a te medred – hangzik a cég mottója. – Aludj a csillagok alatt, a vízen, érezd az áramlást, és hagyd, hogy elaltasson.

A 2017-es bevezetése óta sok kritikát kapott, de mostanában kezd beindulni az üzlet – ezt bizonyítja, hogy a pandémia előtt 1500 dollárba (638 ezer forintba) kerülő szerkezet immáron 2000 dollárt (850 ezer Ft-ot) kóstál. A súlya 75 kilogramm és viszonylag kis helyen elfér összecsukva. Három légkamrával van ellátva, a „padlója” pedig 15,2 centiméter vastag, s rendkívül kényelmes. Alaposan megerősített minden darabja, így védelmet nyújt az erős szélben és az esőben is. A felállítása és az összecsukása is rendkívül egyszerű, néhány perc alatt megvan.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Fekvőhely
Kényelmes, strapabíró és minőségi anyagból van

 

Forrás: youtube