Legfrissebb hírek ÚJ

15 millióért eladó az ikonikus Lancia Delta HF Integrale 8V - Galéria

15 millióért eladó az ikonikus Lancia Delta HF Integrale 8V - Galéria

Csukja be a szemét és képzelje el, hogy a mindennapokban, akár a munkába járáshoz nem a családi autót használja, hanem egy igazi különlegességet, egy 1989-es Lancia Delta HF Integrale 8V-t. A rendkívül sikeres Delta 4WD közeli rokona fantasztikus állapotnak örvend és 40 ezer dollárért, vagyis körülbelül 15 millió forintért eladó.

Képgaléria megtekintése (21 db kép)
Időutazás
Visszarepít minket a nyolcvanas évekbe

A HF Integrale 8V modellsorozatot 1987-ben dobták piacra és azért számos eltérést mutatott a rali-világbajnoki címet is begyűjtő 16V utcai változatához képest. A piros, vagy inkább élénk vörös színű, Martini Racing matricás kocsi alapos módosításokon esett át, hogy még vonzóbb legyen, legalábbis vizuálisan.

Képgaléria megtekintése (21 db kép)
Feltűnő jelenség
Mintha a versenypályáról jött volna, rengeteg matrica díszíti

A Lancia 17 hüvelykes kerekeken gurul, vadonatúj a kipufogórendszere, a belterében pedig a gyári üléseket fekete színű kagylóülések váltották, de átdolgozták a műszerfalat is. A motortere 2 literes, 8 szelepes, 4 hengeres aggregátot rejt, körülbelül 182 lóerős, a csúcsnyomatéka 304 Newtonméter és ötfokozatú manuális sebességváltó, valamint összkerékhajtás kapcsolódik hozzá.

Képgaléria megtekintése (21 db kép)
Jó erőben van
a 2 literes, 4 hengeres, 8 szelepes benzinmotor 182 lóerős, a csúcsnyomatéka 304 Newtonméter, a technikához 5 sebességes manuális váltó kapcsolódik

A HF verzió új szelepeket, nagyobb víz- és olajhűtőket, erősebb hűtőventilátort, valamint komolyabb levegőszűrőt kapott, de a Garrett T3 turbófeltöltő is figyelemreméltóbb kapacitással működik benne. A Torsen hátsó differenciálművel ellátott gép alapból 56-44 százalékban osztja el a nyomatékot az első és a hátsó tengely között.

Képgaléria megtekintése (21 db kép)
Legendás modell
Újszerű állapotban van és ami a legfontosabb, abszolút működőképes

Az eladósorba került Integrale eddigi életében 248 ezer kilométert tett meg.

Képgaléria megtekintése (21 db kép)
Különleges
Módosult a műszerfal. de az első ülések sem gyáriak