Legfrissebb hírek ÚJ

Elpusztíthatatlan UAZ terepjáró, menő reklámok – Videók!

Elpusztíthatatlan UAZ terepjáró, menő reklámok – Videók!

1972. december 15. A szovjet – és a világ – autógyártásának fontos évszáma. Ekkor készült el ugyanis az első UAZ-469, a GAZ-69-et váltó összkerekes, hardcore igénybevételre született katonai terepjáró. Egyszerű szerkezet, kis karbantartási igény – tökéletes jármű extrém területekre. Még reklámozni sem kellene. Vagy mégis?

Képgaléria megtekintése (3 db kép)
Hunter
A formavilág és a kimagasló terepképesség közel fél évszázad után sem változott

A felülmúlhatatlan Lada Niva reklámok után most az UAZ népszerűsítése céljából készült alkotásokból mutatunk néhányat. A „Vörös hadsereg” és a Varsói Szerződés tagállamai részére lett kifejlesztve az alapmodell, de például az ejtőernyős deszantcsapatok igényeit, észrevételeit is figyelembe vették a tervezés során.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)
Ikonikus terepjáró
A legenda, amely 1972-ben született. Először katonai szolglatra szánták, de aztán a civilek is előszeretettel használták/használják

Ahogy telt, múlt az idő, a formavilág nem sokat változott, viszont a Hunter kimagasló képességeiről legendák keringenek. Íme egy példa, egy félresikerült törésteszt alapján…

Az UAZ nem csak Oroszországban, de például Mexikóban is menő terepjárónak számít. Elhagyható vele az aszfaltutak unalmas világa és a közép-amerikai ország kalandorai belevethetik magukat a természeti akadályok elleni küzdelembe.

A 2017-es esztendőben ünnepelte 45. születésnapját a legendás típus. Jubileumi kiadás is készült belőle, néhány extrával, de a lényeg maradt: az UAZ-történelem továbbadása.

 

Forrás: youtube