Legfrissebb hírek ÚJ

Micsoda vétel! Sherman tank 116 millióért – Videó!

Micsoda vétel! Sherman tank 116 millióért – Videó!

Páncélozott harci járművek szerelmesei, figyelem! Kaliforniában, a Bring A Traileren újra eladósorba került egy Sherman M4A1 Grizzly tank, amelyet 1943-ban, Kanadában építettek. A bevetésen is bizonyító vas licitállása 350 ezer dollárnál, vagyis körülbelül 116 millió forintnál tart.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Veterán
1943-ban, Kanadában gyártották ezt a működőképes, kifejezetten jó állapotban lévő Sherman M4A1 Grizzlyt

A 30 tonnát nyomó óriás 5,816 méter hosszú, 2,626 m széles, 2,997 m magas. Öten férnek el benne, a páncélzata 75 milliméter vastag. A fő és másodlagos fegyverzetétől már megszabadították a háborús veteránt, így a 75 milliméteres L/40 M3-mas löveg és a 2 darab .30 géppuska helyére másolatok kerültek. Minden más azonban működik rajta.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Leszerelték
A 30 tonnás monstrumon már nem igaziak a fegyverek

A 9 hengeres Continental R-975 motorral és Spicer ötsebességes kéziváltóval ellátott monstrum körülbelül 400 lóerős, a hatótávja 193 kilométer, a maximális sebessége pedig 38,6 kilométer/óra. Nagyon jó állapotban van, bár néhány nyomot hagyott rajta az izgalmas múltja, valószínűleg több katonai akcióban is részt vett.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Lánctalpas szörnyeteg
Terepen simán elboldogul a 400 lóerős, közel 200 kilométer hatótávolságú tank

Teljesen acél lánctalpakon gurul, vagyis csak terepes kiruccanásokhoz használható – feltételezve, hogy akad olyan ember, aki egy második világháborús tankkal a közutakon közlekedne. Jó hír a leendő vásárlónak, hogy a legutóbbi szervizelésnél a motorban és a váltóban is lecserélték az olajat, elvégezték a mérőműszerek kisebb javítását, a kerekek zsírozását, a hidraulikus rendszer „öblítését”. Javítottak a festésén, a belterét kényelmesebbé tették és fehérre színezték.

A Sherman az eladó szerint a kevesebb mint húsz darab, jelenleg is működőképes M4A1 közé tartozik a világon. Rendkívüli ritkaság, így megéri rá licitálni.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Menő
Nem full extrás, de hogy egyedi és különleges, az biztos

 

 

Forrás: youtube