Legfrissebb hírek ÚJ

Nyugdíjazott katonai terepjáró – Galéria!

Nyugdíjazott katonai terepjáró – Galéria!

Ez aztán tényleg egyedi vétel volt! Új gazdára lelt egy 1990-es Mercedes-Benz Wolf 250 GD, amely fénykorában a német hadseregben teljesített szolgálatot. Az összkerekes terepjárót felújították és az egyesült államokbeli Texasban került árverésre.

Képgaléria megtekintése (21 db kép)
Micsoda megjelenés!
Tökéletesen áll az 1990-es évjáratú G Mercedesnek a sárga szín

Olyan, mintha időutazáson venne részt az ember. Van összehasonlítási alapja, honnan is indult a kocka Merci és mára hova jutott. Ám nézzük meg, miről is van szó, milyen járgány kelt el 35000 dollárért, jelenlegi árfolyamon számolva úgy 14 forintnak megfelelő összegért.

Képgaléria megtekintése (21 db kép)
Megéri a pénzét...
Különleges terepjáró, kifejezetten ínyenceknek

Teljes felújításon ment át a gép. Kezdésként fémtisztára csiszolták a modellt, aztán sárga színű gyári fényezést kapott. Az ötfokozatú manuális váltót újjá varázsolták, ahogy az elhasznált ülések helyébe is „frissek” kerültek. Sachs kuplunggal és speciális felfüggesztéssel, futóművel látták el, plusz az acélkerekekre terepabroncsokat (BFGoodrich Mud Terrain) húztak.

Képgaléria megtekintése (21 db kép)
Irány a városhatár!
Terepabroncsokat húztak az új felnikre

A sárvédőket szélesítették, snorkel és vadrács teszi még különlegesebbé, a hátsó lámpatestek LED-esek lettek, de az elhasználódott tetőponyva is a kukába került, a helyét egy most készült darab foglalta el. A megerősített fékrendszer a Brembo terméke, s utólag került a hátsó ajtóra a pótkeréktartó.

Képgaléria megtekintése (21 db kép)
Felújították
Vadonatúj a ponyva, de a hátsó keréktartó is most került rá

Belül a fekete bőrülések remekül passzolnak a külső színhez idomuló sárga fémfelületekhez, a felszereltségbe pedig például kissé elavult, de a '90-es évjáratú Mercihez tökéletesen passzoló Kenwood CD-s egység tartozik, USB csatlakozóval és Bluetooth funkcióval. Természetesen új hangszórókból szól a zene – azt azért nem lehet állítani, hogy koncerttermi minőségben.

Képgaléria megtekintése (21 db kép)
CD-s rádió
A zenerendszer nem éppen csúcstechnika, de passzol a több mint három évtizeddel ezelőtt gyártott géphez

A terepjáró értelemszerűen működik is, sőt, kifejezetten elemében van. A Wolf 250 GD-ben egy 2,5 literes, öthengeres dízelmotor duruzsol, mégpedig 84 lónak az erejével és 154 newtonméteres csúcsnyomatékkal. Az akkumulátora, az olaj- és a levegőszűrője még nem volt használva, néhány hete vizsgáztatták az első és hátsó zárható differenciálművel ellátott autót, s akkor tették ezeket bele.

Képgaléria megtekintése (21 db kép)
A szíve
A 2,5 literes dízelmotorja 84 lóerős, a csúcsnyomatéka 154 Newtonméter

Ami még felettébb érdekessé és értékesebbé teszi a Mercedest, hogy mindössze alig több mint 80 ezer kilométert futottak vele – emeljük ki még egyszer, 1990-es verdáról van szó. Állítólag teljesen rozsdamentes, tényleg olyan, mintha most gurult volna ki a gyárból, nem pedig harminckét esztendeje...

Képgaléria megtekintése (21 db kép)
Korhű
Egyszerű szerkezet, de olyan, mintha most rakták volna össze