Legfrissebb hírek ÚJ

Poncin VP2000: ritka 6x6-os francia kétéltű

Poncin VP2000: ritka 6x6-os francia kétéltű

Szereti a hegyi túrákat, ahol nehéz tereppel kell megbirkózni? Szeretne átkelni patakokon, folyókon, tavakon anélkül, hogy járművet kellene váltania? Itt a megoldás: egy ritka, francia 6x6-os kétéltű, a Poncin VP2000.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Mindenhol otthon
Szárazföldön és a vízben is elboldogul

Az 1970-es években fejlesztették a járművet, s a furcsa kialakítása miatt „Luner Jeep” beceneven szokták emlegetni. A legextrémebb terepekre szánták, például a sípályákra.

Gilles Poncin által fejlesztett VP2000 kulcsszerepet játszott a cég történetében, mivel hozzájárult ahhoz, hogy hírnevet szerezzen, és elismertté tegye a 6x6-os kétéltű járművek gyártójaként. Az ötletet egy Amerikából behozott modell adta, amely ugyan nem volt működőképes állapotban, de csábítóan nézett ki.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Puritán
Kényelmesnek nem nevezhető, de hogy praktikus, az megkérdőjelezhetetlen

Végül a cég azt a járművet kezdte másolni, s olyan helyi alkatrészekkel látta el, mint például a Citroën 2CV motorja, amely 602 köbcentiméteres és 29 lóerős. A most eladásra kínált Poncin VP2000 egy 1982-es modell, „hadseregzöld” színben pompázva. Pontosabban, ugyan eredeti állapotban van, de azért hozzá kell nyúlni, mert az elmúlt évtizedek megviselték.

Üvegszálas testtel rendelkezik, a három tengelyén összesen hat kerék van. A csőszerű test vízálló, olyan mint egy hajó, lehetővé teszi, hogy a víz felszínén lebegjen a kétéltű. A Poncin VP2000 október 23-án kerül kalapács alá, a becsült ára 18500-22500 euró, ami jelenlegi árfolyamon számolva 8-9,7 millió forint.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Speciális
Csónakszerű, üvegszálas testet kapott

 

Forrás: youtube