Legfrissebb hírek ÚJ

Subaru Impreza 22B STi: kincset érő ikonikus utcai raligép – Galéria és Videó!

Subaru Impreza 22B STi: kincset érő ikonikus utcai raligép – Galéria és Videó!

Eladó a ralilegenda utcai változata. Az összkerekes Subaru Impreza 22B STi-ből mindössze 424 darab készült, 400 a japán belpiacra, 24 pedig az ázsiai országon kívülre. A széria egyik példánya most gazdát keres: a JDM-specifikációjú, 1998-as modell 41600 dolláros (12,5 millió forintos) kikiáltási árral került fel a Bring a Trailer oldalra, de most már 155555 dollárnál (46,9 millió Ft-nál) jár, és hol van még a vége…

Képgaléria megtekintése (20 db kép)
Különlegesség
Subaru Impreza 22B STi: ikonikus gép, amelyből még félezer darab sem készült

Ami a híres kalandor régészprofesszor, Indiana Jones számára a frigyláda vagy a Szent Grál volt, az a legtöbb Impreza kedvelőnek a 22B. A japán szervizkönyves és papiros gép a kaliforniai Palm Springsben található és mindössze 24,855 mérföldet (körülbelül 40 ezer kilométert) tettek meg eddig vele. A World Rally Blue színű, 156-os sorszámot viselő aszfaltszaggató 2200 köbcentiméteres motorja 241 lóerős, a topnyomatéka pedig 336 Newtonméter.

A széria STi-kkel szemben csak két ajtóval rendelkezik, szélesített karosszériával (plusz 80 milliméter) készült, a belterét pedig bőrrel és szénszálas kiegészítőkkel tették egyedibbé. A kifogástalan állapotú 22B-ben automataklíma van, a sebességváltót és a kormányt egyedi bőr borítja, de például elektromosan mozgathatóak az ablakai. A Recaro sportülések kézzel állíthatóak, s a vezető által szabályozható a középső differenciálmű.

Képgaléria megtekintése (20 db kép)
Utcai raliautó
Recaro sportülések vannak benne

Egyfajta emlékmodellről van szó, amely méltóképpen tisztelgett az addig egy egyéni (Colin McRae, 1995) és három konstruktőri (1995, 1996, 1997) rali-világbajnoki címet begyűjtő márka előtt. Csak érzékeltetésképpen, hogy milyen nagy szám az 1245 kilogrammot nyomó Impreza 22B: egyes hírek szerint a meghirdetése után mindössze harminc perccel elfogyott az összes darab belőle, de a legvisszafogottabb emlékezések szerint is alig negyvennyolc óra alatt gazdára találtak.

Képgaléria megtekintése (20 db kép)
Varázslatos
Jellegzetes, hatalmas szárny van a hátulján, a kerekei aranyszínűek

Így gyorsul a huszonhárom esztendős legenda:

 

Forrás: youtube