Legfrissebb hírek ÚJ

Megmutatták Párizsban az új Porsche Macant

Megmutatták Párizsban az új Porsche Macant

A francia seregszemlén kiderült, hogy a németek kisebbik sportos városi terepjárója alaposan felfrissült, a külsejét és a belsejét tekintve számos csemegét tartogat, még annak ellenére is, hogy ez nem egy új generáció, hanem csak facelift.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Autocar

A hupikék verdát sokan megcsodálták, de ez érthető, mert a dizájn már első ránézésére is alaposan megváltozott. Áttervezett első lökhárítót kapott a Porsche Macan, amely ráadásul új LED projektor fényszórókkal lett felvértezve. S, ami még ennél is vagányabb, a hátsó, faltól-falig érő ugyanilyen fénycsík, amely egészen vagánnyá tette a külső összhatását.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Autocar

Persze műszakilag is fejlődött a vas, hiszen új motorokat kapott. Beszálló szinten van egy kétliteres, négyhengeres benzines egység 256 lóerős csúcsteljesítménnyel. Ezen kívül sportos a Macan S-hez egy háromliteres V6-ost dobtak össze 335 pacival, míg a GTS-verzióban egy 3,6 literes, V6-os dolgozik 395 tagú ménessel, a Turbo pedig mindezek felett van szintén 3,6 literes V6-os technikával, amely 455 paripás LE-s produkcióra képes.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Autocar

Ami, a hajtásláncot illeti, természetesen lesz összkrekes, mert ez alap. A váltó pedig duplakuplungos, hétsebességes automata egység. A sportos vezetési élmény fokozása érdekében pedig kérés esetén a kormánykerék mögötti menő váltófülek is kérhetők.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Autocar

Az elektronika is fejlődött, van egy sportgomb, amely lendületesebbre feszesebbre hangolja a hajtásláncot és a futóművet is. Az asszisztens képes a sávtartásra, a forgalomfigyelésre és ehhez képest korrigálásra. Valamint az is komoly újdonság, hogy részleges önvezető rendszer is rendelkezésre áll, amellyel akár 60 kilométer/órás tempóval is lehet közlekedni.