Legfrissebb hírek ÚJ

Tartós teszt: a bajnokok is a General Tire Grabber X3-assal zúznak

Tartós teszt: a bajnokok is a General Tire Grabber X3-assal zúznak

General Grabber tesztünk rendhagyó módon folytatódik, szakmai riport következik egy vérprofi offroad csapattal, amely kimondottan versenykörülmények között használja az X3-as mintázattal rendelkező terepgumikat.

Magyarország legsikeresebb gps-pontkereső terepjárós futamsorozata, a General Tire Trophy 2018-as bajnoka, illetve az idei év jelenlegi listavezetője a Kasi Trans, apa és fia, a két Kasi Robi, őket kérdeztük az eddigi tapasztalatokról.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: General Tire Trophy

Első körben fontosnak tartom megjegyezni, hogy az általuk használt terepgumikat saját döntés alapján választották és vásárolták, nem a névadó szponzor bocsátotta rendelkezésükre.

Benedek László: Mióta használjátok ezeket a gumikat és melyik méretet favorizáljátok?

Kasi Róbert: 2017 őszén vettük és az X3-as mintázat,  33x12,5x15-ös méretezése a kiválasztott.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: General Tire Trophy

B.L.: Mik az eddigi tapasztalataitok, hogyan dolgozik a közel 3 tonnás Nissan Patrol alatt?

Kasi Róbert junior: Nagyon jól fogja az autót az aszfalton száraz és nedves, vizes körülmények között is. A kanyarokba bátran be lehet menni nagy tempóval, gyönyörűen tartja az ívet. Terepen javarészt sziklás, murvás, illetve földes utakon használjuk, ahol hibátlanul működik. Nagyobb kövekről sziklákról nem csúszik le, és a murvás, apró kavicsos úton is stabil. Szélsőséges terepviszonyok között használjuk, tökéletes tapadást és biztonságot ad nagy tempónál is, ami az összekötő szakaszokon különös jelentőséggel bír.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: General Tire Trophy

B.L.: A mélysaras, felázott erdei utakkal, iszapos talajjal hogyan birkózik meg?

K.R.: Kőkeményen dolgozik, határozott gázadásra folyamatosan tisztul és érezhetően ujjat fognak a bütykök, ássa előre az autót, mint egy exkavátor.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: General Tire Trophy

B.L.: Hogyan véleményeznétek a General Grabber terepabroncsait?

K.R.: Az elmúlt közel két évben többször is bejártuk Erdély és a Balkán úttalan útjait, nem beszélve az év végi és év eleji, kimondottan csapadékos körülmények között megtartott hazai futamokról és teljesen elégedettek vagyunk vele. Nem titok, hogy azóta a vállalkozásunk gépjárműveit szintén a Continental teherautó abroncsaival szereljük, őszintén megkedveltük ezt a márkát.

K.R. junior: Olyan ez a cucc mint a Terminátor: fémvázon egy bivalyerős gumiszövet, elpusztíthatatlan kombó!

A srácoknak köszönjük az interjút és további sok sikert kívánunk a versenyzéshez!