Többszörösen díjazták a téli gumik királyát

Többszörösen díjazták a téli gumik királyát

Az európai piac legnagyobbja a német (ADAC), valamint két alpesi, az osztrák (ÖMATC) és a svájci (TCS) autóklub is egyértelműen a Continental speciális abroncsát találta a legjobbnak azok közül, amelyeket kifejezetten a leghidegebb évszakra terveztek.

A WinterContact TS 860-as komoly szakmai elismeréseket zsebelt be, s nemcsak az autókluboknál szerepelt jól. A Continental abroncsa az német szaklap, az Auto Motor und Sport téli gumi tesztjén is első helyen végzett. Ráadásul egyetlen gumiként tudhatja magáénak az igencsak beszédes „erősen ajánlott” értékelést.


Forrás: Continental

A teszten tizenegy kompakt autóra szerelt 205/55 R 16-os téli gumiabroncs vett részt. A szerkesztők összesen tizenkilenc kritériumot vettek figyelembe, ezek között volt a havas, csúszós és száraz úton történő közlekedés, a gördülési ellenállás, valamint az abroncsok zajkibocsátása. A szakvélemény szerint a TS 860-as havas úton jól kezelhető, emellett kiemelkedő teljesítményt nyújt csúszós úton, de száraz útfelületen is megbízható.


Forrás: Continental

A WinterContact TS 860 összértékelésben 9,1 pontot zsebelt be, jelentősen maga mögé utasítva a második helyezett abroncsot, amely 8,2 pontot szerzett. A tesztelők megjegyezték, hogy „egyedül a TS 860 ment át jelentősebb hiányosság nélkül az átfogó teszten. Kiemelkedő teljesítményének köszönhetően nagy előnyben van versenytársaival szemben.”


Forrás: Continental

Ez a gumiabroncs a kompakt és kisebb járművekre kiválóan alkalmas téli hónapokban. Összesen hatvanhatféle méretben kapható 13-tól 17 colos átmérőtartományban található felnikre. Köztük számos modell XL-jelöléssel van ellátva, ami a nagyobb teherbírást és/vagy az abroncsvédő bordázatot jelenti. A WinterContct TS 860-ast nagy, 240 kilométer/órás sebességre engedélyezték. Csak ajánlani tudjuk.