Legfrissebb hírek ÚJ

2020 tavaszán kezdődik a debreceni BMW-gyár építése

2020 tavaszán kezdődik a debreceni BMW-gyár építése

Az üzemnek otthont adó ipari területről szeptemberben írta alá a szerződést a helyi önkormányzat és a német vállalat, és már nem kell sokat várni arra, hogy elkezdődjön az érdemi munka.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: BMW

A BMW Group debreceni gyárának építkezést előkészítő munkálatai a tervek szerint haladnak. Debrecen önkormányzata jelenleg a városrész északnyugati külterületén található ipari terület előkészítési munkálatait végzi.

„Az új gyárnak otthont adó Debrecen tökéletes választás számunkra. A csapatom és a magam nevében is elmondhatom, hogy nagy lelkesedéssel várjuk az építkezési munkálatok jövő tavaszi beindítását” – nyilatkozta Michele Melchiorre, a BMW Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: BMW

Amióta 2018 végén megkezdődtek a leendő gyár földterületi előkészületei, a helyszínen dolgozó munkagépek több mint 1,7 millió köbméter földet termeltek ki és forgattak vissza, a mérnökök pedig mintegy 1 350 méter hosszú földalatti csőhálózatot fektettek le és hozzávetőlegesen 11 000 méternyi esővíz-elvezető árkot alakítottak ki.

A területen körülbelül 200 teherautó és kamion fordul meg naponta. A környék közúti és egyéb infrastruktúra-fejlesztési előkészületei, valamint az északnyugati ipari park építkezést előkészítő munkafolyamatai a tervek szerint haladnak.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: BMW

A BMW Manufacturing Hungary Kft. már az idei év végén felállítja a leendő üzem területén a 2020 tavaszán induló építkezési munkálatokhoz szükséges berendezéseket. Az építkezés a cölöpök beágyazásával és a szerkezeti alapok kiöntésével veszi kezdetét jövő tavasszal.