Legfrissebb hírek ÚJ

280 km/ó-val száguldott a befagyott Bajkál-tavon egy Jeep – Videó!

280 km/ó-val száguldott a befagyott Bajkál-tavon egy Jeep – Videó!

Ez aztán a sebességi rekord! A Szibériában található Bajkál-tó vastag jégpáncélján elképesztő tempóban repesztett egy 710 lóerős Jeep Grand Cherokee Trackhawk: az összkerekes vas elérte a 280 kilométer/órás tempót.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)
Vízen járó
A befagyott Bajkál-tavon, extrém körülmények között zajlott a Jégfesztivál

2011 óta ad otthon a környék a Jégfesztiválnak – az elmúlt évek során többek között húsz sebességi csúcs dőlt meg. Íme közülük az egyik király, egy Jeep, amelynek elejében félelmetes, 6,2 literes, V8-as motor dühöng, a topteljesítménye 710 LE, a modell álló helyzetből 3,7 másodperc alatt éri el a 100 km/ó-s tempót.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)
Bivaly
A Jeep Grand Cherokee Trackhawkban 6,2 literes, V8-as, 710 lóerős motor dolgozott

A mezőny tagjainak, így a Grand Cherokee Trackhawknak is egy 12 kilométer hosszú pályán kellett végigmennie oda és vissza, s 1 km-es hosszon mérték a sebességet. Repülő-, valamint állóhelyi rajttal is próbálkozott az amerikai szörnyeteg és először 257 kilométer/órás átlagsebességet produkált, ám a további kísérletek alatt a 280 km/ó-t is elérte. Ezzel a produkcióval bekerült az orosz Rekordok Könyvébe.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)
Gyors volt
Egy kilométeres szakaszon mérték az átlagsebességét

Annak érdekében, hogy ilyen kimagasló teljesítményre legyen képes a Jeep, néhány feleslegesnek tűnő cuccot kidobáltak belőle és speciális üzemanyaggal tankolták meg. Az extrém körülmények miatt megerősített Brembo fékrendszerrel látták el.

 

 

Forrás: youtube