Legfrissebb hírek ÚJ

A Chelsea-focista töréstesztje az 52 milliós G Mercivel

A Chelsea-focista töréstesztje az 52 milliós G Mercivel

A baloldali közlekedéssel gyűlt meg a baja Tiemoue Bakayokónak, az angol Chelsea francia focistájának. A sportoló a londoni csapat edzőközpontjából tartott hazafelé, amikor lecsúszott az útról és a fák között kötött ki a 150 ezer fontos, vagyis 52,5 millió forintos Mercedes G 63 AMG összkerekes luxusterepjárójával.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Szokatlan
Bakayoko nem tud egyelőre hozzászokni a baloldali közlekedéshez

Bakayoko korábban már panaszkodott a testvérének, hogy képtelen hozzászokni a „fordított” közlekedéshez, de nem akart sofőrt fogadni és a taxizás ötletét is elvetette. Pedig, lett volna rá pénze, hiszen másfél hét alatt keresi meg a kockaterepesének az árát.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Helyszínelés
Szerencsére, senki sem sérült meg a balesetben. Pardon, a G 63 AMG azért eléggé...

Azonban erőltette a pilótaszerepet és mivel figyelmetlen volt, alaposan összetörte kocsiját. A baleset helyszínén készült képek alapján a 4,662 méter hosszú, tükrökkel 2,055 m széles, 1,951 m magas, 2,85 m tengelytávú, körülbelül 2,5 tonna súlyú összkerékhajtású-modell baloldali szélvédőoszlopa és a tetőlemeze is elég csúnyán megrongálódott. Ezen kívül betört a szélvédője is, de a járgány elejét ugyancsak átalakította.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Bement a susnyásba
A Chelsea labdarúgója lecsúszott az útról

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a futballista nem sérült meg, s más résztvevője nem volt a balesetnek.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Jól húz a kocka
Az elektronikus tiltás ellenére a 2,5 tonnás gép csúcssebessége 210 kilométer/óra

Az is elképzelhető, hogy túl erős a Mercedes a labdarúgónak. A G 63 AMG-ben ugyanis 5461 köbcentiméteres motor dühöng, az aggregát 571 lóerős, a csúcsnyomatéka 760 newtonméter. A hétgangos váltóval ellátott jármű nulláról alig 5,4 másodperc alatt éri el a 100 kilométer/órás sebességet, a toptempója az elektronikus szabályozás miatt 210 km/ó.