Legfrissebb hírek ÚJ

Átment a borulási teszten a Mercedes X-osztály – Videó!

Átment a borulási teszten a Mercedes X-osztály – Videó!

A biztonság a legfontosabb. Merthogy lehet, a Mercedes-Benz X-osztály valódi dizájnorgia, a Nissan Navara NP300-ra épült, összkerékhajtással is kapható pickup akár szabadidő-autóként is remekül használható, de azért mégiscsak az a lényeg, hogy védje a benne ülőket. A platós most a jávorszarvasteszten villogott.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Kettő az egyben
A Mercedes X-osztály szabadidő-autónak és munkaeszköznek is megfelel

Az elmúlt hónapokban 70 kilométer/órás sebesség felett tesztelték a Dacia Sandero Stepwayt, a BMW X2-est, valamint a Volkswagen GTI-t, s bizony finoman fogalmazunk, ha azt írjuk, nem nyűgözték le a vizsgabizottság tagjait.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Magas szint
A modern és akár luxusbelsőt kínáló pickupot telepakolták vezetősegítő technológiákkal

Ezek után érkezett a „starthelyre” a duplafülkés közepes méretű X-osztály, amelyben a Renault négyhengeres turbódízel motorja és a stuttgartiak 4Matic összkerékhajtási-rendszere dolgozott. A 2,133 tonna súlyú modell 69 km/ó-s tempóval kezdett – mindenki megelégedésére.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Szlalom
Különböző sebesség mellett kellett a bójákat kerülgetnie a duplafülkés modellnek

Aztán nőtt a sebesség, a földre rakott bóják közül az egyik fel is dőlt, viszont a szlalomozás közben legalább nem akart felborulni a Merci. Nem úgy, mint korábban a Toyota Hilux, amely nem bírta a gyűrődést – a japánok a teszt után még állítottak is a járművön, mert eléggé lehúzták a kritikusok.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Hibapont
Bizony előfordult, hogy borult az akadály

Érdekesség, hogy ugyanebben a szegmensben a Mitsubishi L200 (Triton) és a Ford Ranger magasabb csúcssebességet ért el jávorszarvas vizsgálatban, mint a német pickup.

Az Euro NCAP töréstesztjén egyébként öt csillagot begyűjtő X a számára hazai piacon 37294 eurótól, azaz körülbelül 11,7 millió forinttól indul.

 

Forrás: youtube