Legfrissebb hírek ÚJ

Elloptak 800 méter utat Kínában

Elloptak 800 méter utat Kínában

Ez egyszerűen elképesztő! Olyanról már hallottunk, hogy ellopnak egy autót, bicajt vagy éppen bankot rabolnak ki a rossz fiúk, de valljuk be, az elég ritka, hogy egy nyolcszáz méteres útszakaszt tüntessen el valaki. Nos, Kína a lehetőségek országa, az ázsiai kontinensen nem ismerik azt a szót, hogy lehetetlen.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)
Nyomvonal
Itt valamikor út volt, de az aszfaltnak nyoma veszett

Csiangszu tartományban történt a nem mindennapi eset. Az ott található kis falu lakosai arra ébredtek, hogy eltűnt a település közelében lévő régi út egy része. Mármint az aszfalt, mert a nyomvonal természetesen megmaradt, csak éppen a „felületnek” veszett nyoma.
Elképzelhető, először még örültek is, talán azt hitték, felújítják a „sztrádát”, de aztán rá kellett jönniük, itt bizony másról van szó. A leleményes helyi rendőrök kiderítették, tényleg lopásról van szó. Egy férfi úgy döntött, bérelt felszereléssel, egyetlen éjszaka alatt feltöri az 500 tonna aszfaltot és eladja.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)
Hihetetlen
A rendőrök méregették innen, nézegették onnan, de az eredmény ugyanaz volt: eltűnt 800 méter betonút

Az elhatározást tett követte, s amikor végzett a munkálatokkal, a szajrét eladta egy közeli gyárnak – no nem ám vagyonért, mindössze 800 dollárért, azaz körülbelül 201 ezer forintért.
Amikor lebukott a tolvaj, érdekesen magyarázta tettét. Azt mondta, voltaképpen jót csinált, dicséretet érdemelne, mert az utat már alig használták – épült ugyanis egy újabb – így köszönettel tartoznak neki, mert megszabadította a helyieket a felesleges aszfaltcsíktól.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)
Zseniális
A tolvaj azzal magyarázkodott, csak jót tett, mert már kevesen használták az utat

A kérdés csak az: a bíróság miképpen ítéli majd meg a magánakcióját?