Legfrissebb hírek ÚJ

Fél perc alatt elkötik a luxus szabadidő-autókat – Videó!

Fél perc alatt elkötik a luxus szabadidő-autókat – Videó!

A járműipar a legmodernebb technológiákat alkalmazza, de a fejlődés az autótolvajokra is jellemző. Ma már elektronikai kütyükkel lovasítják meg a csúcsgépeket – ahogy például az alábbi felvételen is látszik. A két összkerekes Mercedes luxus szabadidő-autót mindössze fél perc alatt kötik el, mégpedig jeltovábbító segítségével.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)
Elképesztő
Úgynevezett jeltovábbítót használtak a tolvajok: a csukott bejárati ajtón keresztül, az utcáról mérték be a slusszkulcsok jeleit

Az ember azt hinné, a XXI. században a topmárkák gépei szinte lopásbiztosak. Ám ez cseppet sincs így. Bár mindent megtesznek a legnagyobbak, hogy megnehezítsék a rosszban járók dolgát, de a tolvajok is szemfülesek – és bánatunkra, fejlődnek.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)
Rögzítették az akciót
Az sem zavarta az elkövetőket, hogy mindent felvett a ház biztonsági kamerája

A tettestárs megáll a bejárati ajtó előtt, ahol képes bemérni a slusszkulcsot. A jeltovábbító befogja a prédát, s egyből a kiszemelt kocsi közelében tartózkodó tolvaj kütyüjére tölti az adatokat. Így pedig olyan, mintha a valódi kulcs lenne a kezében.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)
50 milliós a kár
Két luxus Mercedest kötöttek el a rosszfiúk

A család tagjai otthon aludtak londoni házukban, miközben mindkét járművüket elkötötték. És ami a legmegdöbbentőbb, hogy az alig hat hónapja vásárolt, összesen 110 ezer fontba, vagyis 50 millió forintba kerülő modelleket mindössze néhány pillanat alatt „gurították el”.

S, hogy mi lehet a megoldás? Nem szabad a bejárati ajtó közelében hagyni a slusszkulcsokat, de állítólag az alufólia is blokkolja az adást. Vagy akár az úgynevezett Faraday doboz, amely árnyékolja a jeleket.

 

Forrás: youtube