Legfrissebb hírek ÚJ

Havas mókázás a Lada Nivával – Videó!

Havas mókázás a Lada Nivával – Videó!

Oroszországban aranyéletük van az off roadozást, a terepralizást kedvelőknek. Teljesen mindegy, milyen évszakban járunk, mindig van alkalmas terület arra, hogy az ott élők hódolhassanak szenvedélyüknek. A helyiek szerint, persze, azért az az igazi, ha leesett a hó és a jeges víz meghódítását iktathatják a programba. Az alábbi videót megnézve tettük fel az ideillő kérdés: nooormááális?

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Kedvenc
Még Oroszország legfőbb politikai vezetője, Vlagyimir Putyin is kedveli a Lada terepjáróját

A Lada Nivát (2006 óta Lada 4×4) terepjárásra fejlesztették ki még a hetvenes években, a Szovjetunió idején. A kritikusok a Niváról azt tartják, hogy jó a terepjáró képessége, olcsón javítható, igénytelen, erős a fűtése és jó a rugózása, viszont a gyártási minősége gyenge és sokat fogyaszt.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Történelme van
Harmincnégy éve, 1977-ben gurult le a gyártósorról az első Niva

Még 1977. április 5-én gördült le a gyártósorról az első modell – amely nagyjából alig változott az elmúlt évtizedek alatt. A Niva volt a világ egyik első önhordó karosszériás terepgépe, a szocialista blokkban nagyon menőnek számított, s a mai napig előszeretettel használják off roadozásra.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Mindent kibír
Az igénytelensége egyben az előnye is

Oroszországban meg pláne, hiszen nem kell hosszú keresgélés ahhoz, hogy csapatáshoz megfelelő területet találjon az ember. Ha pedig egy kis vízátkeléssel is meg lehet spékelni a programot, az maga a Kánaán.
A kisfilm főszereplői értik a mókázást, hiába a hó és a hideg, remekül érezték magukat.

 

Forrás: youtube