Legfrissebb hírek ÚJ

Így utazik egy bátor vadmacska

Így utazik egy bátor vadmacska

Mint tudjuk, a macskáknak hét vagy akár kilenc életük is lehet – ez a vörös hiúz most tutira elhasznált belőlük egyet. Több mint nyolcvan kilométert „utazott” Amerikában egy vadmacska egy Toyota Prius hűtőrácsa mögött. A történet happy enddel végződött: kis karcolásokkal megúszta az állat a nem mindennapi kalandot.

Csodálatos megmenekülésről már a 4x4magazin.hu is írt. Ausztráliában egy koala unta meg a gyaloglást, s egy Volkswagen Touareg kereke mögé bújva tizenhat kilométeren át kapaszkodott, amíg a sofőr észrevette. Mostani főszereplőnk még tovább bírta...

A helyi állategészségügyi szolgálatot riasztotta a megrémült kocsitulajdonos, amikor döbbenten tapasztalta, potyautasa van. Valahogy befészkelte magát a négylábú a Toyota elejébe, átvészelte a több mint nyolcvan kilométeres utazást, de szemmel láthatóan már elege volt az autókázásból, viszont képtelen volt menekülni.

Képgaléria megtekintése (2 db kép)
Bátor...
Egészen elképesztő: így utazott a vadmacska a Toyota Priusszal

„Odaértünk a helyszínre és megdöbbenve láttuk, tényleg egy vadmacska lapul a hűtőrács mögött. Mivel hangokat adott ki, egyértelmű volt, hogy él és az is látszódott, valószínűleg nincs nagy baja, csak rettentően fél” – mesélte Christie Peters, az állategészségügyi hivatal igazgatója.
A szakember a kollégái segítségével igyekeztek megnyugtatni az állatot. Igazából fogalmuk sem volt, hogyan élhette túl a hiúz az utazást, mivel szinte semmi sem tartotta, óriási erőfeszítésébe tellett, hogy ne pottyanjon le a járműről menet közben és ne kerüljön a kerekek alá.

Képgaléria megtekintése (2 db kép)
Megúszta
Karanténba tették, megnyugodott, aztán visszaengedték avadonba

Miután kiszabadították és megvizsgálták a bobcatet, kiderült, nincs komolyabb baja, karcolásokkal megúszta a történetet. Néhány nap múlva visszaengedték a vadonba, oda, ahova való – igaz, legalább egy élettel kevesebbel tért vissza az övéi közé.

 

Forrás: youtube