Legfrissebb hírek ÚJ

Itt a tél, csapassunk a hóban!

Itt a tél, csapassunk a hóban!

A Bombardier Recreational Products neve jól cseng a szabadidejüket aktívan töltők körében, a vízi járművektől az ATV modellekig, sokféle gépet gyárt. A Sea-Doo vasak eddig a nyári pihenést tették szórakoztatóbbá, de most megérkezett a turbófeltöltős motorral ellátott téli változat, a bivalyerős motorosszán.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Jól mozog
Kiváló manőverező képességgel rendelkezik

A Ski-Doo Summit merész, hivalkodó és a mély hóban utazók kedvence lehet. A gyártó jellemzése szerint izmos, hosszabb távokra is használható és komfortos. A 2022-es verzió szíve a Rotax 850 E-TEC Turbo motor, „az első kétütemű turbós technika, amelyet a vállalat gyártott”. Az aggregát 165 lóerős, ezt a tengerszint felett 2400 méterig „tudja”, majd felette plusz 40 pacit ad.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Trükközés
Hardcore terepviszonyok között, magaslaton is jó használható

Az új, 42 kilogrammot nyomó kétütemű motor lenyűgöző teljesítményt nyújt, kimagasló gyorsulással és azonnali gázreakcióval. Igyekeztek kényelmessé és praktikussá is tenni a masinát, továbbfejlesztették a szellőzését – a rendszer elvezeti a hőt és csökkenti a zajt. Az ülést, a rugókat és a hótalpakat is speciális eljárással készítették, hogy csökkenjen az össztömeg és a mély hóban is jobb legyen a manőverező képesség.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Lehet rá számítani
Az erdőben járók kedvence lehet

A 2022-es Summit másik érdekessége az E-TEC Shot nyomógombos indítótechnika – a gép körülbelül 9 kilogrammot „dobott le” a hagyományos szerkezethez képest. Az első indítás után a motor feltölt egy ultrakondenzátort. A következőkben azonban már a kormányon lévő „Shot” gomb megnyomásával indul az ultrakondenzátorban tárolt energia felhasználásával a művelet.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Túra
Hosszabb távú utazáshoz is kiváló társ

Az eddigieknél rövidebb hóelvezető alagúttal szerelték fel a jobb manőverezőképesség érdekében, ahogy a lengéscsillapítók is jól bírják a kihívást jelentő terepet. A BRP új gépéből az alapszintű változattól a prémium csomagig, többféle felszereltségű elérhető.

 

Forrás: youtube