Karácsonyi off road meccs – videó

Karácsonyi off road meccs – videó

Melyik a jobb, a játék vagy az igazi? Erre a kérdésre keresik a választ az ünnepi hangulatban lévő szakik, akik akik egy klasszikus távirányítós autót versenyeztettek egy igazival.

Konkrétan a Tamiya Bruiser R/C-gépet tesztelték, amely a szakágban igazi ikonikus masinának számít. Olyannyira, hogy a Toyota a Hiluxból elkészítette az életnagyságú változatát – ez aztán az igazi elismerés. S, ha már így történt, akkor megszületett az elvetemült ötlet is, hogy egy off road pályán kellene megnézni, vajon melyik lehet a jobb.

Az a helyzet, hogy a maga nemében mindkettő egészen jól teljesít, hiszen a saját erényeit kamatoztatva próbál előnybe kerülni. Nyilván a játékautó könnyű mint a pehely így könnyedén mozog és a nagy sárban is egészen jól elboldogul. Persze a borulás is sokkal hamarabb összejön neki, de legalább utána legalább nincsen totálkár.

Az igazi autó pedig masszívan nyomul, legyen szó emelkedőről vagy lejtőről, kíméletlenül mászik előre a trutymóban. Persze a nagyobb súly és teljesítmény miatt nehéz lenne kifogni rajta. Kicsit lomhább, de nem lehet megállítani.

Az ünnepi alkalomból nem akarunk igazságot tenni és győztest hirdetni, hiszen a szakágak kedvelői úgyis ragaszkodnak a saját ízlésükhöz. Maradjunk annyiban, mindkettő remekül teljesít. Jól pedig mi jártuk igazán, hiszen egy ilyen furcsa páros csatájába is belenézhettünk.