Legfrissebb hírek ÚJ

Kávéfőző a Porsche motorjából – Videó!

Kávéfőző a Porsche motorjából – Videó!

Speciális kávéfőző a Porsche márka megszállottjainak. A Super Veloce különleges masinát épített: a 993-es modell 3,8 literes, léghűtéses boxermotorjából készült a szerkezet. Azért így egészen már érzés reggel elkortyolgatni az ízletes feketét...

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Legenda
A Porsche 993 Carrera RS-ben is dolgozott a V6-os motor

Mi lehetne jobb, ha a napot egy olyan csésze kávéval kezdjük, amelyet Porsche motorban főztünk. Oké, az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem valódi aggregátról, hanem másolatról beszélünk – egy felmérés szerint, a Porsche-tulajdonosok nyolcvanhat százaléka kávézik.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Elképesztő ötlet
Reggel felkel az ember és a csészéjébe a boxermotorból kifolyó fekete kerül

A Super Veloce Porsche Flat Six 993-ra keresztelt szerkezet alapja olyan, mint ami a 993 Carrera RS-ben dolgozott, a 3,8 literes, hathengeres technika alapból 296 tagú ménessel szállt harcba. Stílszerűen összesen 993 darab készült belőle és a Super Veloce hivatalos weboldalán lehetett megrendelni.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Limitált széria
Összesen 993 darab készül a különleges kávéfőzőből

A motort egyébként a német márkánál a legszebb V6-os boxernek tartják, vagyis nem véletlenül esett rá a választás. A kávégépet kapszulával lehet működtetni – a technika hátulján kell behelyezni, a pohár a kuplung helyére illeszthető.

 

 

Forrás: youtube