Legfrissebb hírek ÚJ

Lélegzetelállító! A Mennyország kapujában a Range Rover – Videó!

Lélegzetelállító! A Mennyország kapujában a Range Rover – Videó!

Múltidéző, egy kis időutazás, egy hihetetlen rekord születése! Mennybe ment az összkerekes Range Rover Sport P400e. A kínai Tianmen-hegy tetején lévő természetes sziklaívet a Mennyország kapujának hívják, összesen 999 lépcső vezet fel odáig. A brit márka környezetkímélő szabadidő-autója felcaplatott a magasba – a világon elsőként!

Képgaléria megtekintése (16 db kép)
Környezetkímélő
Konnektorról tölthető Range Rover Sport vállalkozott az extrém feladatra

A nagy napig érthető módon és okokból egyetlen autó és sofőr sem próbálkozott a vakmerő, nem kevésbé életveszélyes produkcióval. A 131 méter magas, 57 m széles „kapuhoz” azért látogatnak el az emberek, hogy ég és föld között részesüljenek az áldásban – amely a helyiek szerint arra száll, aki megteszi az utat.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)
Meseszerű
Lélegzetelállító helyen, a Tianmen-hegy tetején található a Mennyország kapuja

A Panasonic Jaguar Racing kínai profi pilótája, Ho-Pin Tung beült egy Range Rover Sport PHEV (P400e) modellbe, s véghezvitte a lehetetlennek tűnő feladatot: hiba nélkül letudta a 99 kanyarból álló szerpentint, majd megmászta a 45 fokos lépcsősort.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)
Izgult
A kínai profi pilóta, Ho-Pin Tung ült a kormány mögé

„Megtapasztaltam már, hogy milyen a Forma-E-ben, a GT2-ben, az A1-ben és az IndyCarban versenyezni, sőt nyertem Le Mans-ban 24 órás futamot, de ez volt életem eddigi legnagyobb és legnehezebb kihívása – árulta el Ho-Pin Tung. – A Range Rover Sport PHEV azonban ragyogóan működött, könnyedén felmászott a lépcsőn a Mennyország kapujába.”

Képgaléria megtekintése (16 db kép)
Életveszélyes mutatvány
Sok őrültségben volt már része a versenyzőnek, de ez a mostani extrém teszt mindenen túltett

A 4x4-es szabadidő-autóban 2 literes, 300 lóerős, Ingenium, négyhengeres benzinmotor és 116 LE-s villanyos technika dolgozott, összesen 404 pacis csúcsteljesítménnyel és 640 newtonméteres topnyomatékkal.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)
Megcsinálta!
A 404 lóerős összkerekes szabadidő-autó jól bírta a terhelést

Álló helyzetből 6,6 másodperc alatt futja a nullaszázat, a végsebessége 220 kilométer/óra, úgy 51 km-t képes megtenni tisztán e-üzemmódban, a fogyasztása így 2,8 literre is csökkenthető. A 13,1 kilowattórás akkumulátorral és nyolcgangos váltóval ellátott gép hálózatról 7,5 óra alatt feltölthető, de gyorstöltőről ez az idő 2:45 ó-ra csökkenthető.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)
Kaland
A lépcsőzés előtt a szerpentinekkel is megbirkózott a PHEV SUV

Azt, hogy nem veszélytelen mutatványról volt szó, jól jelzi, a lépcsősor fölött kifeszített kábelek arra szolgáltak, ha elkezdett volna visszagurulni a jármű, akkor megfékezzék. Ugyanis a szakemberek szerint, ha nincs „biztosíték”, amennyiben volna a pilóta, tuti szörnyethal.

 

 

Forrás: youtube, Jaguar Land Rover