Legfrissebb hírek ÚJ

Megnyitja a Mercedes a G-osztály kalandparkját

Megnyitja a Mercedes a G-osztály kalandparkját

Most aztán kiélhetik magukat az off roados „bűvös kockák” rajongói, hiszen Ausztriában kitárja kapuit egy hely, amelyet azért hoztak létre, hogy kőkemény terepes csapatásokkal tehessék próbára négykerekű kedvenceiket.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Forrás: Autocar

A Mercedes-Benz G-Klasse Experience Centre Grazban várja az ősztől a vendégeket, és jubileumi a megnyitás apropója, hiszen idén ünnepli negyvenedeik születésnapját a legendás terepjáró, a G-Wagen. Mintegy százezer négyzetméternyi területen off roadozhatnak épített pályákon akadályokon keresztül a jelentkező, az élmény garantáltan szuper, mint egy gyereknek a kalandparkban.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Forrás: Autocar

A közönség majd novembertől veheti birtokba az intézményt és mindenféle terepadottságot megpróbáltak kialakítani vagy legalább szimulálni az autósoknak. Lehet majd sarazni, buckákon keresztül vágtatni, hullámos kerékrázókon remegni. Valamint 40 és 60 százalékos emelkedőkön kaptatni vagy éppen ereszkedni. Sőt a vízbe merülés is megoldható. Itt akár még egy komoly terepgyakorlatra is tréningezhetnek a kalandorok.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Forrás: Autocar

Egy korábbi katonai területet kapott meg a Mercedes-Benz, hogy kialakítsa ezt az nagyszerű, helyet, ahová garantáltan sokan ellátogatnak majd a Mercedes-G-rajongók közül. A belépti díjakat még nem közölték, valamit azt sem, hogy a nem klubtagok, vagyis a más márkák szerelmesei kipróbálhatják-e az off roados kalandparkot. Bár egyelőre kitettek G-Class Only táblát, de ez lehet, hogy csak geg. Persze messze van még november.