Legfrissebb hírek ÚJ

Múltidéző: amikor Kamazzal avatta fel Putyin a krími hidat – Videó!

Múltidéző: amikor Kamazzal avatta fel Putyin a krími hidat – Videó!

Ilyen is volt a világtörténelemben! Teherautó sofőrnek állt Vlagyimir Putyin. Oroszország elnöke, a világ egyik legnagyobb hatalmú politikai vezetője egy összkerekes Kamaz volánja mögé ült és kipróbálta a Krím-félszigetnél épült új hidat.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Szárazföldi kapocs
A híd, amely összeköti Oroszországot a Krím félszigettel

A szárazföldről a Kercsi-szoroson az oroszok által illegálisan elfoglalt Krímre vezető tizenkilenc kilométeres híd egy részének az avatóján történt a nagy esemény. Akkor még arról szóltak a hírek, ha teljesen elkészül, naponta 40 ezer jármű mehet majd át rajta, ez évente 14 millió utast jelent és 13 millió tonna rakományt.

Ami korábban Miklós cárnak, Hitlernek és Sztálinnak nem sikerült, Putyin megvalósította. A Kercsi-híd áll, az orosz elnök pedig beült a világ egyik leghíresebb teherautó márkájának, a Dakar-címvédő Kamaz egyik modelljébe, s a narancssárga színű monstrummal kipróbálta, milyen munkát végeztek az elvtársak.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Vezetett
Stílszerűen egy Kamaz teherautóba ült Putyin, hogy végigmenjen az úton

„Putyin maga kezdeményezte ezt a projektet, sokan nem hitték, hogy a tervek megvalósíthatóak – nyilatkozta akkor Dmitrij Peskov, a Kreml szóvivője. – Ez egy rendkívül fontos nap, gyakorlati és szimbolikus értelemben egyaránt.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Történelem
Miklós cárnak, Hitlernek és Sztálinnak nem sikerült, Putyin megvalósította: híd vezet a Krímre

Földrajzilag az új híd az egyetlen földi kapcsolat Oroszország és a félsziget félsziget között. Addig, ha az oroszok Krímbe akartak menni, akkor hajóra kellett szállniuk, vagy Ukrajnán keresztül menniük.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Munkásokkal
Ketten ültek az orosz politikus mellé

Az ötlet nem új. A britek még 1870-ben javasolták az Anglia és India közötti összekötő vasútvonal részeként a híd megépítését. A második világháborúban, 1943-ban készült egy terv, hogy a német haderő a szárazföldi összeköttetés segítségével mérne csapást a Vörös hadseregre. Amikor pedig még nem volt közöttük ennyire feszült a helyzet, nem volt véres háború, 1994-ben Oroszország és Ukrajna együtt dolgozott a kivitelezésen.

 

 

Forrás: youtube