Aki rendszeresen jár overland túrákra vagy csak szimplán a vadonba kirándulni, az jól tudja, hogy kellő ötletességgel és némi készülődéssel igazán spéci kajákat lehet összedobni.
A FourWheeler magazin rutinos olvasói köréből összegyűjtötte a kedvenc fogások legjobb módszereit, amelyekkel az isten háta mögött is elkészíthetőek. Ahol már azt gondolná az ember beérném egy energiaszelettel is, vagy egy tál müzlivel, sőt a sült szalonna vagy a rántotta is jó lesz.
Na, nem szabad ilyen könnyen feladni, éppen ebben segítenek a szakik, s érdemes megfogadni a tanácsukat, mert ripsz-ropsz össze lehet dobni ízletes csemegéket. Csak egy kis találékonyság, ahogy a konyhában mondják: rafinéria kell, és jót lehet kajálni.
A legnagyobb off roados találmány a motortérben elkészített burrito, ez viszi a pálmát. A mexikói töltött kukoricalepényt sztaniolba kell csomagolni, és mehet a frissen leállított felhevült motorra, tíz perc alatt készen is van.
Persze a klasszikus faszénen grillezést is nagyon ajánlják, mert lassan ég, így akár egy sztéket is meg lehet sütni rajta. De ugyanígy felsorolható, a hamburger, a hot dog vagy éppen a sült zöldségek is, ha valaki vegetáriánus.
A Solarveve nevű készülék arra lett kifejlesztve, hogy ha elmegyünk csapatni egy jót és van táborhelyünk, akkor beüzemelhetjük. A segítségével gy jó levest vagy chilis babot lehet elkészíteni kavargatás nélkül odakozmálás mentesen, s még figyelni sem kell rá.
Ez nyári túrákra lehet jó, mert egy speciális üveglapból és egy fémkatlanból áll, s a napsugarakból gyűjtött hőenergiát használja főzésre, párolásra. Persze a klasszikus villanyos sütő-, főzőlapok is jók, csak kicsit költségesebbek. Lehet válogatni.
Forrás: FourWheeler