Legfrissebb hírek ÚJ

Új légzsákos motoros kabátok az Alpinestarstól

Új légzsákos motoros kabátok az Alpinestarstól

Elképesztő technológiai fejlődés ez az amit megszoktunk a Las Vegas-i elektronikai kiállításról, a specialista most a Tech Air sorozatának legújabb darabjait mutatta be.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Alpinestars

Négy vadonatúj cucc készült el, amely érzékelős okos technológiával nyújt segítséget bukás esetén. A felsőtest legérzékenyebb pontjain villámgyorsan felfúvódik a légzsák és a becsapódás előtt óvja a motoros testét. A fejlesztés a versenysportból, egyenesen a MotoGP-ből érkezett. Így aztán már alaposan letesztelt, megbízható védőeszközről beszélünk.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Alpinestars Tech Air 3

Forrás: Alpinestars

Az Alpinestars Tech Airek önműködőek és bármilyen velük kompatibilis motorosruha alá felvehetőek, más gyártókéval is működnek. Annyi szükséges, hogy négy centi hely legyen a test és a ruha között, mert a légzsáknak ki kell nyílnia. Ezt azonban a szakemberek az üzletekben ellenőrizni tudják. A Tech Air 10-es a sportváltozat, amely a csípőt is kiemelten védi már.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Alpinestars Tech Air Off-road V2

Forrás: Alpinestars

A Tech Air 5-ös egy kisebb cucc, inkább utcai motorozásra ajánlják, tulajdonképpen egy légzsákos póló, amit a ruházat alá lehet venni. A 3-as pedig egy légzsákos mellény, amit a kabát fülé kell venni, ezért is jól látható sárga színe van. Az Tech Air Off-road V2 pedig a terepmotorosok szerkója, amely protektorokkal is el van látva, ezt is profik tesztelték, természetesen a Dakaron.