Legfrissebb hírek ÚJ

Vásároljon ralilegendát, legalább 73,5 millióért!

Vásároljon ralilegendát, legalább 73,5 millióért!

Ikonikus összkerekes versenygépet vásárolhat az, aki nem sajnál rá egy egész vagyont. Kalapács alá kerül ugyanis egy Subaru Legacy RS A csoportos raliautó, amelyet többek között a világbajnok brit Richard Burns és a finnek vébéelsője, négyszeres Dakar-győztese, Ari Vatanen is vezetett. A kikiáltási ára 150 ezer font, azaz körülbelül 73,5 millió forint.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Érték
Eladó a raligép, amelyet a világbajnok finn Ari Vatanen is nyüstölt

A kilencvenes esztendők legendás versenygépe sok nagy csatát megélt, s nem is úszta meg egyben mindegyiket. Vatanen például az 1993-as görögországi Akropolisz-ralin összetörte – pedig a hibáig vezette a vb-futamot. A Subaru-specialista Prodrive szakemberei varázsolták újjá, majd egy olasz csapat üzemeltette, de például a már elhunyt Richard Burns is vezette a Bettega Memorial Rallysprint viadalon, amelyen második lett 1995-ben.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Makulátlan
Kifogástalan állapotban van, 2008 óta mindössze 100 kilométert tettek meg vele

A klasszikus kék-sárga festésű gép 2008-ban teljes felújításon ment át, de csak azokat a darabjait cserélték vadonatújra, amelyeket már nem lehetett megmenteni. Egyébként az eredeti alkatrészek találhatóak meg benne. Például a beltere szinte érintetlen, abszolút olyan, mint a raliversenyeken volt.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Versenygép
Ebbe az autóba már csak beleülni is élmény...

Az elmúlt tíz esztendőben mindössze 62 mérföldet, úgy nagyjából 100 kilométert tettek meg vele. Az összkerekes kocsiban 2 literes turbómotor dolgozik (ez is eredeti!), a csúcsteljesítménye 290 lóerő. A természetesen rali-kéziváltóval ellátott, K 555 BAT rendszámú járgányt egyzer már elárverezték, jó négy évvel ezelőtt, de most ismét kalapács alá kerül. Persze, csak képletesen...

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Veszedelem
Az elejében 2 literes, 290 lóerős turbómotor üvölt

Itt látható az autó az 1993-as Akropolisz-ralin:

 

Forrás: youtube