Legfrissebb hírek ÚJ

2x2-es fura terepmotor, amelyet az új-zélandi haderő is bevetne – Videó!

2x2-es fura terepmotor, amelyet az új-zélandi haderő is bevetne – Videó!

Messziről nézve a mindenkit leverő magyar szupernyomozó, Veszprémi Linda csehszlovák motorjára, Babettájára hasonlít, de közelebbről szemügyre véve egy egészen különleges, kétkerékhajtású terepgép tárul elénk. Az UBCO 2x2 E-bikes 3.1 képességeire már az új-zélandi védelmi erők is felfigyeltek, úgy tekintve rá, mint a szárazföldi csapatok tökéletes kiegészítő járművére.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Ez komoly?
A 68,5 kilogrammot nyomó gépnek 150 kg a terhelhetősége

Milyen motor lehet az, amelyet a hadsereg is szeretne besorozni? Elsőre nem tűnik iszonyatosan strapabíró gépnek, de az acélötvözet váza 68,5 kilogramm, a rajta ülővel együtt a hasznos terhelhetősége pedig körülbelül 150 kg. Azért ez nem hangzik rosszul egy ilyen fura szerzettől.

A zéró károsanyag-kibocsátású vas előre egyedi UBCO ATFZ, hátulra meg ATRZ villát kapott, 130 és 120 milliméteres rugóúttal. A 3.1 kilowattórás akkumulátorával 120 kilométer tehető meg egyhuzamban. Ráadásul a technika por és vízálló, vagyis extrém terepen is simán bevethető – nem melléjesen gyorstöltővel hat óra alatt újra maximális állapotba hozható.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Keménylegény
Nem tűnik masszívnak és strapabírónak, de állítólag az, mégpedig nagyon is

Az összkerékhajtás könnyen kapcsolható, s egyből elboldogul például a saras környezetben, vagy éppen a mély(ebb) homokban. Komoly előnye, hogy mivel az aksija alacsonyan van, a motor stabilitása is megfelelő. A végsebessége körülbelül 50 kilométer/óra.

A nagy szilárdságú és merevségű vázához tökéletes illik a 17-es bütykös gumi, de a felszereltségébe USB csatlakozó is tartozik, így az elektromos szerszámokat is magunkkal vihetjük, ami azt jelenti, a puszta közepén is orvosolható az esetleges technikai probléma. Az ára 7500 új-zélandi dollár, vagyis nagyjából 1,8 millió forint.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Bírja a terepezést
17-es bütykös gumikat kapott az egyhuzamban akár 120 kilométer megtételére is képes UBCO 2x2

 

Forrás: youtube