Legfrissebb hírek ÚJ

Drón is jár a limitált szériás oldalkocsis Uralhoz – Videó!

Drón is jár a limitált szériás oldalkocsis Uralhoz – Videó!

Az oldalkocsis Ural motorkerékpárok messze földön híresek: az 1941-ben alapított (ex)szovjet gyár termékei többek között megjárták a második világháborút és az évek során technikagyilkos terepeken ért fel a csúcsra. A legújabb változata, amelyet két éve hirdettek meg, az Air Limited Edition drónnal is felszerelt.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)
Csapatós
Ural oldalkocsis terepmotor, exkluzív kiadás: Air Limited Edition

Gondoljunk csak bele: toljuk az oldalkocsis terepgépnek, dombokat vagy homokhegyeket mászunk meg vele, de fogalmunk sincs, hogy mi van az akadályok túloldalán. Mi van akkor, ha esetleg szakadék? A baleseteket elkerülendő, ilyenkor lehet bevetni a drónt, amely előre megmutatja a motorosnak, merre vezet az út.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)
Kiegészítő
Az oldalkocsi eleje rejti a drónt

Vagy akár csak a helyes irány megtalálásához is komoly segítséget adhat. Mert kellemes csapatós területet keresnek a motorosok, s a „felderítő egység” megmutatja, merre érdemes menni.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)
Minden körülményre
Még szélzsák is jár hozzá

Az oldalkocsi orra gombnyomásra kinyílik, s a rejtett rekesze repülő szerkezetet tárol. Még USB töltővel is ellátták a vasat, hogy a drón akkumulátorába menet közben is lehessen életet lehelni. Extra kiegészítő még a szélzsák, amit egy teleszkópos rúdra lehet feltűzni.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)
USB
Menet közben tölthető is a drón akkumulátora

Az oldalkocsi eleje egyébként különleges festést kapott, narancssárga és fehér beütéssel, plusz a csomagtartóhoz szerszámkészlet is dukál. Érdekesség, hogy mindösszesen negyven darabot tervezett piacra dobni az Ural az Air Limited Edition modellből két esztendeje, az ára pedig akkor 17999 euró, akkori árfolyamon számolva 6,4 millió forint volt.

 

Forrás: youtube, Ural