Legfrissebb hírek ÚJ

Erőre kapnak a BMW GS-ek: jön a 750 és 850

Erőre kapnak a BMW GS-ek: jön a 750 és 850

A megújulás éve lesz 2018 a BMW Motorradnál. A népszerű F GS-modelleket alakítják át a bajorok, de most nem csak a szokásos ráncfelvarrás van műsoron, hanem még ütősebbé teszik a németek a terepen is jól muzsikáló endurókat.

Az új jelölés:

Képgaléria megtekintése (15 db kép)
Változás
Már így hívják: F 750 GS

Ime a másik:

Képgaléria megtekintése (15 db kép)
Árulkodó
Ilyen az F 850 GS festése

Az immáron F 750 GS és F 850 GS néven futó gépeknél – a nevükből adódóan kikövetkeztethető – köbcentinövelést hajtottak végre. Vagyis a korábbi 700-asba és 800-asba új, kéthengeres motorokat pakoltak, amelyek teljesítmény- és nyomatéknövekedést eredményeztek.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)
Jobb lett
A köbcentinövelés értelemszerűen hatással volt a teljesítményre és a menettulajdonságokra

Azaz immáron 853 kcm-es blokkokról beszélhetünk, ez a kisebb verziónál 77, a nagyobbnál 95 lóerőt eredményez. Mindkét modell esetében a hangzásra nagy hangsúlyt fektetett a gyártó. „Erőteljes és az érzelmekre ható, vonzó” robaj tör ki a kipufogóból menet közben. Ugyanakkor az üzemanyag fogyasztás is előnyére változott.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)
Ménes
A pacik száma 77-re és 95-re ugrott

Új fejlesztésű futóművet kaptak mélyhúzott acél hídvázzal a fokozott merevség, a robusztus konstrukció és a pontos menettulajdonságok érdekében. A még pontosabb irányíthatósáért, a menetstabilitásért pedig az átdolgozott futóműgeometria a felelős. Új a teleszkópos villa és a rugós támasztékkal ellátott lengőkar.

Alapfelszereltség többek között az ABS és az ASC, opcionálisan kérhető az elektronikus felfüggesztés, valamint a multifunkcionális műszerfal, amelyben 6,5 colos a színes TFT kijelző. A látni és látszani elvet követve, teljes-LED fényszóró LED-technikájú nappali menetfénnyel is ellátható a GS.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)
Informatív
A 6,5 colos színes kijelző minden igényt kielégít dizájnban és információtovábbításban egyaránt

Az F 750 GS-t azok számára tervezték, akik odavannak az enduro érzésért az utazások alatt, akiknek fontos az alacsony ülésmagasság, a lehengerlő dizájn, a kiváló menettulajdonság, a teljesítmény és a költséghatékonyság. Az F 850 GS pedig nagyobb teljesítményt és nyomatékot kínál, a legmagasabb off road képességekkel rendelkezik és tökéletesen alkalmas a túrázásokhoz” – hangzik a BMW PR-szövege.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)
Többfunkciós
Minden terepen elboldogul

 

 

Forrás: youtube, BMW Motorrad