Legfrissebb hírek ÚJ

Jönnek a félliteres KTM-ek

Jönnek a félliteres KTM-ek

Tovább bővíti a motorpalettáját az osztrák gyártó, amely a kis-, közepes kategóriában célozza meg egy 490-es egységgel felszerelt vassal a közönséget.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: KTM

Manapság egyre népszerűbbek az 500 köbcenti alatti motorok a piacon, így egyáltalán nem meglepő, hogy a KTM is ilyesmivel próbálkozik. A 390-est a fiatalok és a kezdők szokták használni, éppen ezért kell fölé egy nagyobb motor. A fél literes egységben már van kellő kakaó, így szívesebben veszik a profik, akik nem akarnak óriási gépekkel hasítani.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: KTM

Az osztrák márka Ázsiából kap egy fejlesztést, hiszen a kínai leányvállalat, a CFMoto már rendelkezik egy 450 köbcentis erőforrással. Ezt „pumpálják” fel egy kicsit, és a kiképzésnek köszönhetően jöhetnek a 490-es KTM-ek hamarosan.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: KTM

Nem is aprózza el a fejlesztést az európai óriás cég, hiszen rögtön négy variáns is készül: lesz egy naked bike, egy sportvariáns, egy túraenduro, valamint egy duális sportos-endurós öszvér. A hírek szerint nem is kell sokat várni az új vasakra, még az idén bemutatják valamennyit.