Legfrissebb hírek ÚJ

Masszív túraendurókkal támad a Fantic

Masszív túraendurókkal támad a Fantic

Az olasz gyártó nem titkolta, hogy a terepes fronton akar nyomulni, hiszen egy gyári motorral vett részt az Abu Dhabi Desert Challenge sivatagi viadalon – arra a technikára épül a két új vas.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

A Fantic XEF Rallyról és az XEF Rally Factoryról beszélünk. A nevek elárulják, hogy terperalis jellegű túraendurókról beszélünk, amelyből az utóbb természetesen a fullosabb, hiszen minden tekintetben jobban hajaz a gyári versenygépre.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Mindkét vas 450 köbcentis blokkot kapott, amely megfelel az Euro5-ös szabványnak. A váz alumíniumból készült. A futóművet a Kayabától vették, központi rugóstag lett beszerelve és 48-as villa. A rugóút elöl 310, hátul pedig 300 milliméter. A benzintankot a duplájára növelték, így 30 literes lett.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Akár versenyzéshez is jó lesz a vas, hiszen van Rally Scren navigáció, amely az összes komoly navigációs szoftverrel kompatibilis. Ráadásul nemcsak érintőképernyős, hanem a kormányon lévő gombokkal is irányítható. A lábtartók és protektorok masszívak.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

A Factory verzió kapott kormánylengés-csillapítót, profi itinertartót és profi ultrakönnyű Arrow-kipufogót is. Ezen kívül még nagyobb az üzemanyagtartály és az olajhűtő is. Sőt ehhez szerszámosládát és mezt is adnak, mindössze 50 darab készül belőle. Az alapár 10 millió Ft.