Legfrissebb hírek ÚJ

Támadásba lendül hazai pályán a Ducati

Támadásba lendül hazai pályán a Ducati

Az olasz márka nagyon rágyúrt a ma kezdődő Milánói Motorshow-ra (EICMA), hiszen hazai pályán rengeteg újdonságot, modellfrissítést akar bemutatni. A terepeseket szedtük össze.

A mostani felvezetés alapján már lehet tudni, hogy az év nagy dobása a V4-es sportmotor, a Panigale V4R, a Hypermotard, a Monster 821 Stealth és a Diavel mellett ezúttal az enduro szekciót is alaposan felfrissíti a Ducati, hiszen mégiscsak ez a piacon manapság legdinamikusabban fejlődő szegmens.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Ducati Multistrada 1260 Enduro

Forrás: Ducati

Éppen ezért a Multistrada 1260 Enduro, valamint a Multistrada 950-es is megújul, és természetesen Milánóban lesz az ősbemutatójuk ezen a héten. Óriási az érdeklődés és az olasz cég meg is tesz minden azért, hogy felcsigázza a közönséget, a plakátkampánya egyenesen az űrbe repíti a közönséget.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Ducati Multistrada 1260 Enduro

Forrás: Ducati

A friss Multistrada 1260 Enduro lelke a változó szelepvezérléses DVT1262-es erőforrás, amelyet a Ducati még az XDiavelben mutatott be. Ennek a csúcsteljesítménye igen komoly, hiszen 157 lóerős, emellett 127 newtonméter nyomatékot tud leadni, és ennek a többségét, úgy 85 százalékát már 3500-as fordulatszámon. Szóval elég jól húz a moci.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Ducati Multistrada 950

Forrás: Ducati

A kisebbik terepesnél is komoly műszaki fejlődés tapasztalható, hiszen egy új blokkot kap a Ducati Multistrada 950. A fejlesztésnek köszönhetően 5-10-százalékos teljesítménynövekedést prognosztizálnak a szakértők, így a csúcsteljesítmény 120 lóerőre duzzadhat. Ez a cucc pedig megfelel az Euro 5-ös normának, elsősorban azért, mert homologizálták egy szintén friss hidraulikus kuplunggal.