Legfrissebb hírek ÚJ

Így csapatnak a Dakar-győztesek a goodwoodi fesztiválon – Videó!

Így csapatnak a Dakar-győztesek a goodwoodi fesztiválon – Videó!

A 2022-es Dakar-ralit megnyerő katari Nasszer al-Attijah és navigátora, a francia Mathieu Baumel a brit Goodwood Festival of Speed eseményen „táncoltatja” meg a Toyota GR DKR Hilux T1+ tereprali-autót. Sőt, a másodpilóta a kormány mögé is beült már, ő vezette az off road pickupot.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
A kormány mögött
Aszfaltúton vezette a Dakar-győztes Toyota Hilux a navigátor, Mathieu Baumel
Forrás: Goodwood Festival of Speed

Al-Attijah és Baumel 2015-ben, 2019-ben és 2022-ben is megnyerte a világ leghíresebb terepviadalát, először Minivel, aztán kétszer Toyota Hiluxban ülve.

A katarinak egyébként van még egy sikere, 2011-ben a német Timo Gottschalkkal egy Volkswagen Touareggel volt a leggyorsabb.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Fura
Szokatlan terepen a Toyota GR DKR Hilux T1+: műút van a kerekei alatt a Goodwood Festival of Speed eseményen
Forrás: Goodwood Festival of Speed

Ez az első alkalom, hogy itt vagyok Goodwoodban, szóval nekem még tényleg minden új – nyilatkozta Baumel. – Nagyszerű látni, hogy milyen sok a néző, körülbelül 200 ezer ember a hétvége alatt, ez fantasztikus. Lehetőségünk nyílik mindhárom szakaszt teljesíteni, a Hegymászást, a Raliszakaszt és az Off road Arénát. Az a jó a GR DKR Hilux T1+-ban, hogy könnyedén meg tudjuk oldani a feladatokat, emellett jól szórakozunk, az egész egy nagy show. Talán a Raliszakasz a legizgalmasabb, mert kanyargósabb, nehezebben a navigáció és intenzívebb az egész, ezt követi az Off road Aréna, majd a Hegymászás. Utóbbi egy kicsit furcsa számunkra, mert nem szoktuk a Hiluxot aszfalton vezetni. Amikor kint vagyunk a sivatagban a Dakaron, akkor többnyire homokon és köves terepen száguldunk.”

Mathieu Baumel a kormány mögé is beült.
„Ahhoz, hogy jó társversenyző legyél, egy kicsit mindenhez kell értened, a vezetéshez is. Örültem, hogy a Hegymászás pályára én mehettem. Nagyon szerencsés vagyok, hogy Nasszer mellett ülhetek, mivel megengedi, hogy vezessek, és azt várja tőlem, hogy jó sofőr legyek. Bár nem mondanám, hogy jobb vagyok nála… – tette hozzá a navigátor. – Goodwoodban is lehetőséget adott arra, hogy a jobb oldalról a balra üljek át, elképesztő és nagyon szórakoztató volt. Sok időt töltöttem ebben a járműben a Dakar alatt, viszont nem túl sokat a volán mögött, úgy is fogalmazhatok, a Hiluxot bemelegítettem Nasszernek.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Nagy élmény
Baumel élvezte, hogy a kezébe került az irányítás
Forrás: Goodwood Festival of Speed

Baumel hozzátette, nagyon örül, hogy több GR-modell is van az eseményen, a saját járművük mellett GR Supra, GR86, valamint GR Yaris, és szeretné is kipróbálni az autókat. A páros már közel öt esztendeje a Gazoo Racing-család tagja, s bízik benne, sokáig így lesz még.

 

Forrás: youtube